Kalkoen Tetrazzini
‘Mental note’ voor Kerst en de bergen kalkoen die niet verorberd werden: Kalkoen Tetrazzini!
Kalkoen Tetrazzini: het zusje van de Mac & cheese
Kalkoen Tetrazzini is een klassieker onder de Amerikaanse ovenschotels en de perfecte ‘dish’ om restjes kalkoen van de Kersttafel niet verloren te laten gaan. Een hartige ovenschotel met restjes kalkoen, champignons, erwtjes, pasta en een stevige kaassaus. Het zwaardere werk dus en heerlijke comfortfood.
Het komt eigenlijk een beetje in de buurt van een mac & cheese, maar de toevoeging van de sherry maakt het toch net een beetje specialer van smaak.
Enkele Empty the Fridge standaard-tips
Dit recept voor kalkoen Tetrazzini bevat een aantal componenten die je als een volleerde ‘Empy the Fridger’ onder de knie zou moeten hebben…
- Alternatief voor sherry: Heb je geen sherry in huis? Gebruik dan een scheutje witte wijn of witte wijn ijsblokjes
- Broodkruim: Paneermeel maak je natuurlijk zelf van restjes oud brood! Klik hier
- Kaassaus: De klassieker voor het opgebruiken van een allegaartje aan kazen. Bekijk het recept hier
- Geen peterselie in huis? Misschien heb je er nog ingevroren van een vorige keer ? Kruiden invriezen
(bronnen: recept – simplyrecipes.com / beeld: shutterstock.com)
Kalkoen Tetrazzini
Ingrediënten
- 3 kopjes kalkoen overschotjes in blokjes gesneden
- 350 gram champignons in schijfjes
- 1 kopje doperwten
- 350 gram pasta
- 600 ml kaassaus bekijk het recept hier
- 500 ml kippebouillon
- 60 ml sherry of droge witte wijn
- 150 gram parmezaan
- 80 gram geraspte kaas
- 2 EL citroensap
- peper en zout
- 125 gram broodkruim
- peterselie fijngehakt (optioneel)
- 2 EL boter
Instructies
- Maak de kaassaus volgens dit recept.
- Smelt een beetje boter in een grote pan en bak de champignons gedurende 5 à 10 minuten tot ze gaar en looi gebruind zijn. Zet opzij.
- Kook de pasta in gezouten, kokend water beetgaar en giet ze af.
- Meng terwijl de pasta kookt de kippenbouillon en de sherry door de kaassaus en laat deze kort doorwarmen.
- Meng in een grote kom de gekookte pasta met de saus, de champignons en de restjes kalkoen.
- Meng op het einde 1/3 kopje parmezaan en 1/3 kopje geraspte kaas en het citroensap erdoor. Kruid naar smaak met peper en zout.
- Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal en besprenkel met het broodkruim en de resterende parmezaan. Leg een paar dotjes boter bovenop de Tetrazzini.
- Bak de Tetrazzini gedurende 3, à 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven tot deze mooi gebruind is.
- Garneer eventueel met fijngehakte peterselie en dien onmiddellijk op.
No Comments