Friday Market Find #3 – Dille

Friday Market Find #3 is deze keer dille geworden. Zo’n ‘über-grote’ bussel recht uit de krat. Wat ik er precies mee ging klaarmaken, wist ik op voorhand nog niet, maar hij rook zo goed dat de dille snel mee in mijn boodschappentas belande. Op zoek dus naar lekkere manieren om dit kruid op te gebruiken vooraleer het in een verlept boeltje veranderde.
Dinner: Geroosterde kip met dilleboter en knolgroenten
Mijn ‘gebruik-de-dille-op’-missie startte alvast op zondagavond met een geroosterde kip met dilleboter en knolgroenten. Want zo’n vogel vergt wel wat tijd om klaar te maken en is het perfecte tijdstip om nog wat kliekjes over te houden voor de dag erop.
Bekijk het recept voor:Geroosterde kip met dilleboter
|
|
Lunch-ideeën
Zo gezegd zo gedaan. Het overschotje van de geroosterde kip belande maandag in mijn slaatje. Even kort zoeken via de recepten-vinder op Empty the Fridge leverde alvast ook nog dit recept voor rode biet soep met dille op.
Bekijk het recept voor:Koude rode biet soep met yoghurt
|
|
Dip-saus
Een andere mogelijkheid is deze Griekse tzatziki aanvullen met lekker veel dille. Ideaal voor bij een stukje vlees, als gezonde vinaigrette of over patatjes.
Leuk weetje
De naam dille is afgeleid van het Noorse woord ‘dylle’ en betekent kalmeren of stilte. Vroeger werd het dan ook gebruikt als middel tegen slapeloosheid.
Geen commentaren.