Make the most out of your ingredients

21 heerlijke recepten met kool

Omdat kolen nu één maal groot zijn en je geen zin hebt om alle dagen hetzelfde te eten... 21 heerlijke recepten met kool.

– 21 heerlijke recepten met kool

Waarom 21 heerlijke recepten met kool? Omdat…

Daarom dus mijn verzameling vanop het web voor 21 heerlijke recepten met kool.

Voor ieder wat wils!

Ik heb alles wat ik zelf graag eens zou uitproberen opgelijst, gaande van soep tot quiche en stevige winterkost. En slaatjes horen er ook bij. Met de meeste kolen kan je heerlijk knapperige salades maken voor een beetje zon op je bord!

Chinese kool

Gado gado (gestoomde groenten met rijst en pindasaus)

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de pindasaus

Voor de groenten

Instructies
 

Voor de groenten

  • Stoom de groenten beetgaar (10 à 15 minuten). Houd rekening met het soort groenten dat je gebruikt. Hardere groenten zoals wortelen of pompoen kan je best iets langer laten garen dan sojascheuten of Chinese kool.
  • Maak ondertussen de pindasaus klaar.

Voor de pindasaus

  • Verhit de olie op een middelhoog vuur en fruit daarin de fijngehakte knoflook kort aan.
  • Voeg vervolgens de overige ingrediënten en laat de pindasaus op een laag vuurtje pruttelen tot de groenten gaar zijn.
  • Roer regelmatig goed door de saus. De pindakaas durft nogal gemakkelijk aan de bodem van de pan te blijven plakken.
  • Schep de groenten op een bord en serveer met de pindasaus, hardgekookte eitjes en basmatirijst.
Recept afdrukken Pin recept

Rode kool

Rode kool salade met appel en sesamzaad

Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  • Meng de rode kool met de appel, pijpajuin, olijfolie rode wijnazijn en de afgekoelde sesamzaadjes.
  • Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat honing.
Recept afdrukken Pin recept

Savooikool

Wintergroenten met spekjes

Porties 2

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Blancheer de spruitjes, savooikool en aardappelen gedurende +/- 5 min in kokend, gezouten water tot ze beetgaar zijn. Giet de groenten vervolgens af en zet opzij.
  • Warm de olijfolie in een wok of grote pan en fruit de fijngesnipperde ajuin samen met de chilivlokken tot ze glazig zijn.
  • Zet het vuur hoog en voeg de blokjes aardappel en de spekjes toe en laat deze gedurende +/- 5 min bakken tot ze een goudbruin korstje hebben.
  • Daarna volgt de savooikool, de prei, de spruiten en de witloof.
  • Roer alles goed door elkaar en voeg vervolgens de knoflook en de overige kruiden toe. Kruid met peper en zout.
  • Laat het geheel gedurende 10 à 15 min goed aanpakken tot alle groenten een mooi korstje hebben en gaar zijn.
Recept afdrukken Pin recept

 

Boerenkool

  • Gespot op instagram! Boerenkool haverburger (havermoutje.nl)
  • Pannekoeken: met boerenkool en chiazaad (cynthiamerryl.com)
  • Stoemp met een Oosters tintje: Oos­ter­se boe­ren­kool­stamp (ah.be)
  • Pesto: Pasta met boerenkoolpesto (www.watzijzegt.com)
  • Salade: Boerenkool salade met rode kool, mandarijn en balsamico (www.francescakookt.nl)

(beeld rode kool: shutterstock.com)

Bewaren

Geen commentaren
Laat een bericht achter