Ga terug
+ servings

Wintergroenten met spekjes

Porties 2

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Blancheer de spruitjes, savooikool en aardappelen gedurende +/- 5 min in kokend, gezouten water tot ze beetgaar zijn. Giet de groenten vervolgens af en zet opzij.
  • Warm de olijfolie in een wok of grote pan en fruit de fijngesnipperde ajuin samen met de chilivlokken tot ze glazig zijn.
  • Zet het vuur hoog en voeg de blokjes aardappel en de spekjes toe en laat deze gedurende +/- 5 min bakken tot ze een goudbruin korstje hebben.
  • Daarna volgt de savooikool, de prei, de spruiten en de witloof.
  • Roer alles goed door elkaar en voeg vervolgens de knoflook en de overige kruiden toe. Kruid met peper en zout.
  • Laat het geheel gedurende 10 à 15 min goed aanpakken tot alle groenten een mooi korstje hebben en gaar zijn.
Recept afdrukken Pin recept