Ga terug
+ servings

Gado gado (gestoomde groenten met rijst en pindasaus)

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de pindasaus

Voor de groenten

Instructies
 

Voor de groenten

  • Stoom de groenten beetgaar (10 à 15 minuten). Houd rekening met het soort groenten dat je gebruikt. Hardere groenten zoals wortelen of pompoen kan je best iets langer laten garen dan sojascheuten of Chinese kool.
  • Maak ondertussen de pindasaus klaar.

Voor de pindasaus

  • Verhit de olie op een middelhoog vuur en fruit daarin de fijngehakte knoflook kort aan.
  • Voeg vervolgens de overige ingrediënten en laat de pindasaus op een laag vuurtje pruttelen tot de groenten gaar zijn.
  • Roer regelmatig goed door de saus. De pindakaas durft nogal gemakkelijk aan de bodem van de pan te blijven plakken.
  • Schep de groenten op een bord en serveer met de pindasaus, hardgekookte eitjes en basmatirijst.
Recept afdrukken Pin recept