Make the most out of your ingredients

Zelfgemaakt gemberbier

Zelfgemaakt gemberbier

Empty the Fridge - Zelfgemaakt gemberbier

Believe it or not, ik ben erin geslaagd zelfgemaakt gemberbier te brouwen!

De smaak moet misschien nog enigszins geperfectioneerd (lees kruidiger) worden, maar mijn gemberbier smakte wel degelijk naar gember en er zat prik in. Mocht het nog niet opgevallen zijn… ik ben best trots.

5 ingrediënten en je hebt zelfgemaakt gemberbier…

Super gemakkelijk om te maken en je hebt er slechts 4 ingrediënten voor nodig:

  • verse gember
  • suiker
  • water
  • citroensap
  • gedroogde gist
  • … en een lege petfles

… 3 dagen geduld en je kan van je eigenste, sprankelende gemberbier proeven

Daarna is het eigenlijk simpel. Met de verse gember en suiker maak je een straffe gembersiroop dit je een paar uur laat trekken. Nadat je de siroop gezeefd hebt, giet je deze in de propere petfles, voeg je een beetje gedroogde gist en citroensap toe en overgiet je het geheel met water.

Draai de stop goed op de fles, schud alle ingrediënten stevig door elkaar en laat het gemberbier 2 à 3 dragen in een donkere kast fermenteren. Daarna bewaar je het gemberbier in de ijskast om de fermentatie te vertragen en is het klaar om te drinken.

Explosiegevaar?

Je drinkt je zelfgemaakte gemberbier best binnen de 2 weken op. In het originele recept raden ze aan om de fles regelmatig even te ontluchten om te voorkomen dat ze ontploft. Ik gebruikte 2 petflessen van 1,5 liter waardoor er nog voldoende plek was, dus bij mij zijn er geen ongelukken gebeurd.

(bron recept: toriavey.com / beeld: shutterstock.com)

Recept Afdrukken

Zelfgemaakt gemberbier

Empty the Fridge - Zelfgemaakt gemberbier
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Dranken
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 3 dagen
Porties
liter
Maaltijd Dranken
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 3 dagen
Porties
liter
Empty the Fridge - Zelfgemaakt gemberbier
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Rasp de gember en doe deze samen met de suiker en het water in een kleine pot.
  2. Breng het water aan de kook en laat de siroop 10 minuten goed doorkoken tot al de suiker opgelost is.
  3. Zet opzij en laat de siroop minimaal één uur trekken. Giet de siroop door en fijne zeef zodat alle stukjes gember verwijderd zijn.
  4. Zet een trechter in een petfles van 2 liter en voeg de gist toe. Overgiet de gist met de gembersiroop, het citroensap en 2L water. Draai de stop op de fles en schud alle ingrediënten goed door elkaar.
  5. Zet de fles in een donkere kast en laat het gemberbier 2 à 3 dagen trekken tot de fles hard staat en er prik in het bier zit.
  6. Plaats de fles vervolgens in de ijskast om het fermentatieproces te vertragen.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: