Make the most out of your ingredients

Waldorfsalade met een restje kip

Waldorfsalade met een restje kip

Empty the Fridge - Waldorfsalade met kip

Ben je voor ergens deze week nog op zoek naar een lunchsalade en heb je toevallig nog een restje kip en wat druiven in je ijskast liggen?

Probeer dan eens deze Waldorfsalade met een restje kip

De waldorfsalade is een klassieker in de Amerikaanse keuken en perfect voor als ook tijdens de Herfst en Winter slaatjes wilt blijven eten. Knapperige appel en selder met zoete druiven en geroosterde walnoten. In het origineel recept wordt er voor de dressing gebruik gemaakt van mayonaise, maar ik lust het liever met yoghurt en een beetje walnotenolie.

Oorspronkelijk is dit slaatje dus vegetarisch, maar met een restje kip maak je er snel de perfecte lunchsalade van!

(bron beeld: shutterstock.com)

Recept Afdrukken

Waldorfsalade met kip

Empty the Fridge - Waldorfsalade met kip
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Lunch, Salade
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst, Winter
Prep Tijd 15 minuten
Porties
personen
Maaltijd Lunch, Salade
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst, Winter
Prep Tijd 15 minuten
Porties
personen
Empty the Fridge - Waldorfsalade met kip
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Meng de yoghurt en het citroensap en de walnotenolie en kruid naar smaak met peper en zout. Eventueel kan je nog een lepeltje mayonaise toevoegen.
  2. Was de sla, dep hem goed droog en schik hem op een bord.
  3. Meng de blokjes appel en selder en de druiven door de dressing.
  4. Schep de waldorf-mengeling op de salade en garneer met de walnoten.
  5. Voeg voor een niet-vegetarische versie een restje kip toe.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: