Make the most out of your ingredients
title image

Geroosterde pompoenpitten

Geroosterde pompoenpitten

Empty the Fridge - Geroosterde pompoenpitten

Eentje in navolging van de pompoen-mania van Haloween: Geroosterde pompoenpitten.

Ik lust zelf super graag pompoenpitten in mijn muesli, als zoute snack of als topping op bvb. havermoutkoekjes. Normaal ben ik lui en koop ik een pakje in de biowinkel, maar eigenlijk zijn ze super gemakkelijk zelf te maken. And for free!!

Pompoen is sowieso een groente die nu in overvloed beschikbaar is, dus de kans is groot dat je deze eens kan proberen.

(stockfoto Kucher Serhii / Shutterstock)

Recept Afdrukken

Geroosterde pompoenpitten

Empty the Fridge - Geroosterde pompoenpitten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Snack
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
Maaltijd Snack
Keuken Amerikaans
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
Empty the Fridge - Geroosterde pompoenpitten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Spoel de pompoenpitten af tot alle vruchtvlees verwijderd is en dep ze vervolgens droog met keukenpapier.
  2. Leg de pompoenpitten op een bakblik en meng ze met een beetje olijfolie. Als je ze als snack wil gebruiken kan je er ook wat zout over strooien.
  3. Rooster de pitten gedurende +/- 30 min in een op 100°C voorverwarmde oven.
  4. Zijn de pitten goudbruin en krokant? Haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen. Daarna kan je ze in een bokaal met schroefdeksel bewaren en naar believen gebruiken. Pellen is de boodschap!

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: