januari 25, 2019 Laat de olie van zongedroogde tomaten niet verloren gaan, maar bewaar deze voor een volgende keer om iets te roosteren, wokken of te bakken. – Laat de olie van zongedroogde tomaten niet verloren gaan!
september 9, 2018 In september stond ik met een leuk recept voor tropisch verloren brood in het magazine van de Coop supermarkten – Augustus 2018: Coop Magazine
augustus 20, 2018 Zijn we ook niet te kieskeurig geworden? «Zeker weten. En er is een overaanbod. In de supermarkt kun je kiezen uit tien soorten tomaten. We zijn te verwend.» – 14/08/2018: Dossier voedselverspilling humo
februari 20, 2018 Heb je je ooit afgevraagd waarom de meeste peren in de winkel steeds zo hard zijn? – Peren bewaren
januari 25, 2018 Verspil minder water... kruid het water waarin je je groenten kookt en hergebruik het voor soep! Of vries het in voor later voor een basis voor sauzen of risotto. – 1 keer koken, 2 keer smaak
augustus 4, 2017 Bewaar gepelde teentjes knoflook in een bokaal met olijfolie. Zo blijven ze maanden lang vers en de olie leent zicht perfect voor een vinaigrette. – Knoflook langer bewaren
mei 23, 2017 Heb je rijstvellen in de voorraadkast die bijna gaan vervallen? Gebruik ze in een maaltijdsoep ter vervanging van noedels. – Rijstvellen op overschot…
maart 6, 2017 Voor de frozen Food Day gaf ik aan MNM een boel handige tips om bevroren voeding optimaal te bewaren + een heerlijk recept voor frosé uit het Empty the Fridge kookboek! – MNM – Frozen food day
maart 5, 2017 Lenteschoonmaak in de koelkast: Heb je een voedselallergie? Houd je ingrediënten en koelkast op orde! – Sofiadis magazine
februari 24, 2017 Ik ging op bezoek bij Cathérine Vandoorne van De Madammen op Radio 2 en ging aan de slag met de inhoud van haar koelkast! – Radio 2
februari 5, 2017 ‘Koken zonder verspilling: het is een uitdaging die ik sinds enkele jaren met plezier elke dag aanga. Hoewel ik mijn blog niet uit budgetoverwegingen startte, geeft het me wel een kick als ik iets niet hoef weg te gooien. – Vitaya magazine
december 29, 2016 Brood en gebak staan met 23% op de tweede plaats van voedingswaren die in Vlaanderen het meest worden weggegooid. – Wat maak jij van oudbakken brood?
juni 28, 2016 Check snel welke manier de beste is om jouw restje pasta op te warmen – Pasta opwarmen doe je zo
januari 21, 2016 Heb je voor het nieuwe jaar goede voornemens op vlak van gezond eten? Overweeg dan eens appelmoes als alternatief voor suiker.... – Restje appelmoes als suikervervanger
november 11, 2015 Omdat kolen nu één maal groot zijn en je geen zin hebt om alle dagen hetzelfde te eten... 21 heerlijke recepten met kool. – 21 heerlijke recepten met kool
januari 16, 2015 Voeg enkele korreltjes rijst aan je zoutvat toe. Rijst absorbeert vocht sneller dan zout, waardoor je voorkomt dat het zout verhardt in een vochtige omgeving. – Voorkom verhard tafelzout
december 10, 2014 Kleine restjes vlees over? Gebruik ze voor een maaltijdsoep. – Soep met restjes vlees
november 24, 2014 Geen idee of je nu hand- of stoofperen gekocht hebt? Klik snel verder om het verschil te weten... – Soorten peren