Make the most out of your ingredients
title image

Wat maak jij van oudbakken brood?

Brood en gebak staan met 23% op de tweede plaats van voedingswaren die in Vlaanderen het meest worden weggegooid.

– Wat maak jij van oudbakken brood?

Brood en gebak staan met 23% op de tweede plaats van voedingswaren die in Vlaanderen het meest worden weggegooid. Oudbakken korstjes brood, harde pistolets en cake die zijn beste tijd heeft gehad, … . Het wordt al gauw een hele hoop, waar je niet weet wat mee gedaan. Op een facebook-groep die ik volg, verscheen dan ook de volgende vraag:

Empty the Fridge - Wat maak jij van oudbakken brood

Wat maak jij van oudbakken brood? Chapelure!

Blijkbaar een vraag waar wel meer mensen mee zitten, want de antwoorden waren talrijk! En dus voor mij de uitgelezen kans om er meer te weten te komen van wat de meesten maken van oudbakken brood en jullie hiervan een overzicht te bezorgen.

Uit onderstaande grafiek blijkt dat bijna 26% van de mensen die antwoorden van oudbakken brood meestal chapelure of broodkruim maken.

Empty the Fridge - Wat maak jij van oudbakken brood-grafiek

Maar wat gedaan met al dat broodkruim?!

Broodkruim-pudding met krieken

Zelf paneermeel maken is een top-idee aangezien je het gemakkelijk 1 jaar kan bewaren als je droog en luchtdicht of in de diepvries stockeert. Je hebt je oudbakken brood net getransformeerd tot broodkruim. Check! Maar wat nu gedaan ermee.

Het recept dat ik bereide voor Koelkast in orde is de oplossing. Een gemakkelijk te maken pudding gemaakt van broodkruim met krieken. Super lekker warm voor koude dagen, of de dag erop koud voor ontbijt of als vieruurtje.

Recept broodkruimpudding met krieken

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geen commentaren.
Laat een bericht na: