Make the most out of your ingredients
title image

Rijstvellen op overschot…

Heb je rijstvellen in de voorraadkast die bijna gaan vervallen? Gebruik ze in een maaltijdsoep ter vervanging van noedels.

– Rijstvellen op overschot…

Ik ben een grote fan van lenterolletjes. Een zalig hapje voor de warmere dagen die eindelijk aangebroken zijn en super handig om een allegaartje aan groenten, kruiden, restjes vlees en zelfs sommige soorten fruit op te gebruiken. En met een lekkere dip erbij heb je na een beetje snij- en rolwerk een heerlijk, gezond hapje om op tafel te zetten. Vandaar dat ze dan ook niet mochten ontbreken in het Empty the Fridge kookboek. Dat en mij recente reis naar Vietnam waar ze letterlijk alles in rijstvellen draaien!

 

Rijstvellen op overschot…

Maar na mijn kleine ode aan de lenterol terug naar waar ik het eigenlijk over wou hebben. Rijstvellen op overschot…

Ik koop rijstvellen meestal in de Aziatische supermarkt. Spotgoedkoop, maar je komt dan wel thuis met een gigantisch pak.

En aangezien er in België niet altijd suptropische temperaturen heersen die zich lenen tot lenterolletjes, gebeurt het geregeld dat ik rijstvellen op overschot heb die bijna gaan vervallen.

Plan B: in de soep

Maar ik heb een (geniaal) plan bedacht. In gebruik de rijstvellen in plaats van rijstnoedels in een Aziatische maaltijdsoep. Het kan haast niet eenvoudiger

  • Breek de rijstvellen in kleinere stukjes.
  • Roer ze de laatste 5 minuten door je soep. Roer goed zodat de stukjes rijstvel niet teveel aan elkaar gaan plakken.
  • Serveer je soep

Gemakkelijk… maar soms moet een mens het gelukkig niet te ver gaan zoeken om overschotjes op te gebruiken en de voorraadkast te legen.

Geen commentaren.
Laat een bericht na: