Make the most out of your ingredients
title image

Restje appelmoes als suikervervanger

Heb je voor het nieuwe jaar goede voornemens op vlak van gezond eten? Overweeg dan eens appelmoes als alternatief voor suiker....

– Restje appelmoes als suikervervanger

Heb je voor het nieuwe jaar goede voornemens op vlak van gezond eten?

Dan vind je op Empty the Fridge zeker en vast massa’s recepten boordevol groenten of fruit. Maar ook als je wil terugschroeven op vlak van geraffineerde suikers, heb ik wel wat in de aanbieding.

Gezonde alternatieven voor suiker

Eerst en vooral is het een goed idee om geraffineerde suikers te vervangen door gezondere alternatieven zoals honing, agave, of maple syrup. Lees dit artikel van popsugar.com voor meer informatie over de verschillende opties.

Restje appelmoes als suikervervanger

Maar als je een stapje verder wil gaan kan je ook altijd opteren voor natuurlijke fruitsuikers. Dadels en bananen zijn goede opties, maar een restje appelmoes kan ook perfect als suikervervanger dienen.

Appelmoes is bijvoorbeeld een perfect zoetmiddel wanneer je granola maakt, om een cakebeslag  of muffins smeuïg en gezond gesuikerd te maken of als topping op een stukje toast of  pannenkoek.

Vergeet niet een restje suikervrije appelmoes te gebruiken…

Houd rekening met de volgende tips wanneer je appelmoes als suikervervanger in een recept wil gebruiken:

  • Vervang de hoeveelheid suiker uit het recept door eenzelfde hoeveelheid appelmoes.
  • Verminder de hoeveelheid vloeistof in het recept met 1/4 kopje per kopje appelmoes dat je gebruikt. Appelmoes is nogal vochtig, dus om te voorkomen dat je gerecht te ‘zompig’ wordt.

Meer suikervrije receptinspiratie vind je hier >

1Commentaar
  • januari 21, 2016

    Ik heb steeds kleine porties suikervrije appelmoes in de diepvries zitten 🙂 Keihandig voor snel te ontdooien en toe te voegen aan mijn havermout of ontbijtmuffins. Of als dessertje bij wat Griekse yoghurt. I ♡ appelmoes 🙂

Laat een bericht na: