Wafels met een restje rijst
Een klein restje rijst kan perfect dienen als dessert in de vorm van wafels met een restje rijst.
Oma-style net zoals het boekje waar ik dit recept voor wafels met een restje rijst in vond (uit 1967 nog wel), maar het proberen waard dacht ik zo.
Dus haal dat wafelijzer nog eens vanonder het stof (misschien tijdens het weekend) and ‘get baking’!
Dit recept is voor Belgische wafels, omdat deze met zelfrijzende bloem of bakpoeder gemaakt zijn.
Brusselse wafels daarentegen worden bereid op basis van een gistdeeg waardoor ze super luchtig zijn. Luikse wafels zijn gemaakt van een deeg dat lijkt op dat van brioche brood waardoor ze vaster zoeter zijn.
Je kan de wafels opdienen met vers fruit of slagroom. Of lekker klassiek: bestrooi de wafel met heel veel poedersuiker.
TIP: Je kan ook kokosmelk in de plaats van gewone melk gebruiken.
En spelt- of kokosbloem i.p.v. zelfrijzende bloem. In dat geval zal je wel 2 EL bakpoeder en 1 EL baksoda moeten toevoegen.
Porties |
|
|
|
Ingrediënten
- 200 gram bloem zelfrijzend
- 1/2 pakje vanillesuiker
- 2 1/2 dl spuitwater
- 30 gram rijst een gekookt restje
- 2 ei(eren)
- 1/2 dl melk
- snuifje zout
- 80 gram boter gesmolten
Instructies
- Meng de bloem, het zout en de vanillesuiker in een kom
- Voeg de melk en het spuitwater toe en meng tot een glad beslag zonder klontjes.
- Roer her restje rijst door het beslag.
- Voeg het eigeel en de gesmolten boter toe.
- Klop het eiwit stijf en vouw dit door het beslag.
- Omdat je boter aan het deeg hebt toegevoegd is het niet nodig om het wafelijzer in te vetten. Giet het deeg gelijkmatig op het wafelijzer, sluit het en keer direct om. Laat de wafels gedurende +/- 4 min bakken en haal ze daarna direct uit.
- Dien de wafels direct op met wat vers fruit en/of slagroom.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.