Ik maakte gisteren een lasagne klaar met gegrilde groenten, pesto en ricotta.
Geslaagd, maar ik had nog een half potje ricotta en pesto over en aangezien die slechts enkel dagen goed blijven, besliste ik vandaag om er deze Tomatensoep met pesto en ricotta mee te maken.
Een goede match, maar in met bvb. courgettes is dit ook super lekker! De pesto geeft super veel smaak aan je soep en door de ricotta, wordt de soep fluweelzacht.
TIP: Je kan trouwens ook mascarpone i.p.v. ricotta gebruiken.
Heb je nog verse basilicum in huis en wil je zelf pesto maken?
Bekijk het recept voor:Pesto
Bekijk het recept voor:Pesto
|
|
Bewaren
Recept Afdrukken
Tomatensoep met pesto en ricotta
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Laat de olijfolie goed warm worden in een soeppot en laat de ajuin, wortelen en look over een middelgroot vuur gedurende +/- 10 min met het deksel op de pot garen. Roer er regelmatig even door.
Voeg de tomaten, het water en het bouillonblokje toe en roer goed door elkaar. Laat de soep gedurende +/- 15 min sudderen.
Voeg het restje pesto en ricotta en kruid naar smaak met peper.
Mix de soep met een staafmixer en dien op met toast en wat geraspte parmezaan.
Geen commentaren.