november 18, 2012
Salsa verde
Nog een recept voor een sausje waar je een hoop verse kruiden in kan verwerken.
Heerlijk bij een stukje gegrild vlees of vis.
TIP: De saus is het lekkerst als je alle ingrediënten met de hand fijn hakt.
Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 5 minuten |
Porties |
|
|
|
Ingrediënten
- 1 1/2 teentje knoflook
- 4 EL kappertjes
- 4 EL augurken
- 6 ansjovis filets
- 2 handen peterselie (platte)
- 1 hand basilicum verse
- 1 hand munt
- 1 EL dijonmosterd
- 3 EL rode wijnazijn
- 8 EL olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Hak de knoflook, kappertjes, augurken, ansjovis en kruiden fijn en doe ze in een kom.
- Voeg de mosterd en wijnazijn toe en roer er vervolgens traag de olijfolie onder.
- Kruid naar smaak met peper en zout en voeg indien nodig nog wat extra azijn toe.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.