augustus 27, 2012
Rundsvlees gestoofd in rode wijn
Heb je veel rode wijn over, of was de wijn net niet lekker genoeg om op te drinken?
Probeer dan eens deze heerlijk, winterse stoofschotel.
Geef er aardappel- of knolselderpuree bij.
Prep Tijd | 40 minuten |
Kook Tijd | 110 minuten |
Porties |
personen
|
|
|
Ingrediënten
- 1 kg rundvlees in blokjes
- 150 gram bacon Spek kan ook. Of laat dit gewoon weg als je geen spek of bacon in huis hebt.
- 8 pijpajuin Het groene deel in stukjes van 2 cm gesneden
- 200 gr champignons
- 30 gr bloem
- 5 dl rode wijn
- 3 EL tomatenpuree
- 5 dl rundsbouillon
- 1 EL olijfolie
- 1 kruidentuiltje
Instructies
- Wentel de blokjes rundvlees door de bloem tot ze goed bedekt zijn en schud het teveel aan bloem er daarna af.
- Verhit de olijfolie in een vuurvaste pot en bak het vlees in meerdere porties goudbruin. Haal het vlees daarna uit de pan.
- Voeg de bacon toe aan de pan, bak +/- 2 min bruin en schep daarna uit de pan.
- Bak daarna in dezelfde pan de champignons en lente-uitjes gedurende 5 min tot de lente-ui bruin is. Haal ze uit de pan.
- Schenk de rode wijn in de pan en roer het aanbaksel los. Roer de tomatenpuree en de bouillon erdoor en voeg daarna het kruidentuiltje en het rundvlees en de bacon terug toe.
- Breng aan de kook en laat gedurende 45 min sudderen.
- Voeg als laatste de champignons en lente-ui terug toe en laat nog 1 uur sudderen tot het vlees zacht is.
- Serveer dit stoofpotje met knolselder- of aardappelpuree.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.