Make the most out of your ingredients
title image

Rundsvlees gestoofd in rode wijn

Rundsvlees gestoofd in rode wijn

Empty the fridge - Rundvlees gestoofd in rode wijn

Heb je veel rode wijn over, of was de wijn net niet lekker genoeg om op te drinken?

Probeer dan eens deze heerlijk, winterse stoofschotel.

Geef er aardappel- of knolselderpuree bij.

Recept Afdrukken

Rundsvlees gestoofd in rode wijn

Empty the fridge - Rundvlees gestoofd in rode wijn
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Frans
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Seizoen Herfst
Prep Tijd 40 minuten
Kook Tijd 110 minuten
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Frans
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Seizoen Herfst
Prep Tijd 40 minuten
Kook Tijd 110 minuten
Porties
personen
Empty the fridge - Rundvlees gestoofd in rode wijn
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Wentel de blokjes rundvlees door de bloem tot ze goed bedekt zijn en schud het teveel aan bloem er daarna af.
  2. Verhit de olijfolie in een vuurvaste pot en bak het vlees in meerdere porties goudbruin. Haal het vlees daarna uit de pan.
  3. Voeg de bacon toe aan de pan, bak +/- 2 min bruin en schep daarna uit de pan.
  4. Bak daarna in dezelfde pan de champignons en lente-uitjes gedurende 5 min tot de lente-ui bruin is. Haal ze uit de pan.
  5. Schenk de rode wijn in de pan en roer het aanbaksel los. Roer de tomatenpuree en de bouillon erdoor en voeg daarna het kruidentuiltje en het rundvlees en de bacon terug toe.
  6. Breng aan de kook en laat gedurende 45 min sudderen.
  7. Voeg als laatste de champignons en lente-ui terug toe en laat nog 1 uur sudderen tot het vlees zacht is.
  8. Serveer dit stoofpotje met knolselder- of aardappelpuree.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: