La Fermière mugcake met hazelnoot en peer
La Fermière contacteerde mij een tijdje terug met de vraag om een leuk recept te bedenken met één van hun heerlijke yoghurts. Authentieke yoghurt (zonder bewaarmiddelen) op smaak gebracht met vanillestokjes uit Madagascar, kokos, hazelnoot en amandel, vanille rijstpap en rijstpap met zeste van citroen.
Een creatieve #zerowaste challenge
La Fermière’s heerlijk romige yoghurt koop je in van die mooie terracotta potjes. En net om die potjes was het hem nu net te doen. De yoghurt wordt exclusief verkocht via Delhaize en in haar strijd tegen verspilling kwam de supermarktketen met de vraag om een leuke manier te bedenken om de potjes te hergebruiken. De potjes zijn namelijk waterproof, kunnen in de oven én in de vriezer.
Ik ben altijd te vinden voor een creatieve keuken challenge, zeker als het er een is om verspilling tegen te gaan en ging onmiddellijk aan de slag.
La Fermière mugcake met hazelnoot en peer
Ik was er al snel uit dat ik een gerecht wou bedenken dat je in of met het potje zelf kon bereiden. Mijn eerste recept, scones met abrikoos en de vanille yoghurt – waarbij ik het potjes als uitsteek vorm gebruikte – waren een leuke poging maar een beetje zwaar. Zodus, op naar gebak nummer twee: een mugcake met hazelnoot en peer.
Ik combineerde de romige La Fermière hazelnoot yoghurt met stukjes peer en wat extra vanille. De peer zorgde ervoor datik een cakeje met lekker smeuïge stukjes bekwam. Eventueel zou je nog wat extra stukjes chocolade of hazelnoot kunnen toevoegen.
Een mugcake maak je normaal in de microgolf, maar ik maakte deze mini cakes klaar in de oven. De truc is om de terracotta potjes goed in te vetten met olie of een beetje boter, zodat de mugcake na het bakken goed loskomt. Je moet enkel even rondom rond gaan met een mesje.
Meer potjes recepten
Andere recepten waarvoor de potjes zouden kunnen dienen zijn:
- Pannacotta
- Rilette
- Mini overnight oats
- Een Nutella mugcake
- Oeuf cocotte
Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
mugcakes
|
|
|
Ingrediënten
- 1 potje la fermière hazelnoot yoghurt
- 1/3 kopje melk
- 2 ei(eren)
- 4 el rietsuiker
- 1 pakjes vanillesuiker
- 1/2 kopje plantaardige olie
- 2 peren
- 2 kopjrd bloem
- 1 TL kaneel
- 2 TL bakpoeder
Instructies
- Vet 4 La Fermière potjes goed in met een beetje boter of plantaardige olie.
- Meng de yoghurt met de eieren, rietsuiker, vanillesuiker en olie tot een glad beslag.
- Meng de bloem met het bakpoeder, kaneel en een snuifje zout.
- Schil de peren en snijd ze in blokjes van +/- 1 cm.
- Meng de bloem door het beslag tot er geen klontertjes meer zijn en schep op het laatst de blokjes peer erdoor.
- Schep in elk yoghurtpotje een paar EL van het cakebeslag. Net tot over de helft is goed. Leg een schijfje peer bovenop het beslag en besprenkel met wat bruine suiker of honing.
- Bak de mugcakes gedurende 30 min in een op 180°C vooverwarmde oven.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.