Make the most out of your ingredients
title image

6 Nutella-hacks

6 Nutella-hacks

Zwierde je deze ochtend je benen uit bed en dacht je met je slaapkop al aan die verse snee brood met een smeuïge laag Nutella? Om dan te ontdekken dat de pot quasi leeg is… Drama!

Of toch niet…Want met deze 6 Nutella-hacks maak je van dat laatste restje chocoladepasta nog iets heel lekkers.

The Breakfast-alternative 1: DYI chocoloops

Schep een portie van die ronde loop ontbijtgranen in je pot Nutella. Giet er melk over. Schroef het deksel erop en schud kort met de pot.

Hopa! Instant Chocoladeloops.

(bron: izifunny.com)

The Breakfast-alternative 2: Overnight oats

Doe 1/2 kopje havermout, 1/2 kopje melk naar keuze, 1/2 kopje yoghurt en en beetje kaneel in de bijna lege Nutella-pot. Meng alles goed door elkaar, schroef het deksel erop en zet een nachtje in de ijskast.

De ochtend erop heeft de havermout alle vocht opgeslorpt en heb je een heerlijk smeuïge ‘overnight-oats’. Top met wat schijfjes banaan en stukjes hazelnoot en je kan er weer even tegen.

(bron: vegologyblog.com)

The obvious: Chocolademelk

Giet 2 kopje koude melk in de Nutella-pot. Schroef het deksel erop en schud stevig door elkaar. Instant chocolademelk in 30 seconden. Houd je liever van warme chocomelk? Zet de pot dan een minuutje of 2 in de microgolf.

The creamy: Instant Nutella-ijs Nutella Sundae

Ook weer een ‘quick’-oplossing voor een dessert. Doe een schep van je favoriete ijs in de Nutella-pot. Top met wat slagroom als je helemaal decadent wil doen en plof met je bokaal en lepel in de zetel.

(bron: huffingtonpost.com)

The microwave-option: Mugcake

Heb je nog wat cakebeslag over of zo’n instant pak in de ijskast? Perfect. Giet ongeveer 1 kopje van het beslag in je pot Nutella. Zet de pot ongeveer 45 seconden in de microgolf en je hebt een luchtige ‘mugcake’!

(bron: abcnews.go.com)

The flat one: Nutella pancakes

In plaats van cakebeslag kan je net zo goed je pannenkoekenbeslag ineens in de bokaal Nutella klaarmaken. Voeg 1 ei, 1/4 kopje bloem, 1/3 kop melk en een snuifje zout toe. Schroef het deksel erop en schud goed door elkaar.

Voila… net genoeg beslag voor 2 pannenkoeken.

Is jouw pot Nutella nog halfvol? Jammer! Nog even wachten om één van deze 6 Nutella-hacks uit te proberen.

(bronnen beelden: shutterstock.com / pot nutella met lepel / – pot Nutella (Abramova Elena) / kom loop ontbijtgranen / havermoutpap / glas melk / ijsje / mugcake / stapel pannenkoeken)

 

2 Commentaren
  • Merel
    Beantwoorden
    mei 26, 2015

    Mijn hemeltje, dit had ik dus beter niet gelezen, haha *neemt nog een lepel ijs uit haar nutellapot*

Laat een bericht na: