I love pancakes
Mochten jullie het nog niet gemerkt hebben met de recepten die ik post… ik heb een grote voorliefde voor pannenkoekjes voor ontbijt. Liefst van dei kleine, dikke ‘American pancake’-achtige flensjes.
Karnejus
Een tijde terug dronk ik tijdens een uitstapje naar Rotterdam een ‘Karnejus’ bij het ontbijt. Een smeuïg drankje op basis van appelsiensap en karnemelk. Niet direct mijn favoriet want ik vond het nogal zwaar op de maag liggen.
Maar de combinatie van appelsiensap en karnemelk bleef blijkbaar toch in mijn hoofd hangen. Want toen ik laatst een restje karnemelk en wat appelsienen in de ijskast had, moest ik er terug aan denken. Ik maakte er deze karnejus pannenkoekjes met appelsiensap en karnemelk mee.
Enkele tips
- Laat het deeg even rusten vooraleer je de pannenkoeken bakt. Zo krijg je luchtigere flensjes.
- Serveer de karnejus pannenkoekjes met appelsiensap en karnemelk met extra honing en partjes appelsien.
Recept Afdrukken
Karnejus pannekoekjes met appelsiensap en karnemelk
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Meng alle ingrediënten tot een glad beslag en laat het deeg +/- 10 minuten rusten.
Doe een beetje boter in een pan en warm de pan op een medium hoog vuur.
Gebruik telkens +/- 1/4 kopje per pannenkoek. Giet het deeg in de warme pan in een diameter van +/- 10 cm. Je kan meerdere pannenkoekjes tegelijk bakken, afhankelijk van hoe groot je pan is.
Draai de pannenkoek om wanneer er aan de bovenkant blaasjes beginnen te vormen en de kanten een beetje droog zijn (+/- 3 minuten).
Bak de andere kant en draai de pannenkoek indien nodig nog eens om tot de beide kanten mooi gebruind zijn.
Dien op met een beetje extra honing en partjes sinaasappel.
Geen commentaren.