Make the most out of your ingredients

Ingelegde paprika’s

Ingelegde paprika’s

Empty the fridge - Ingeledge paprikas

Heb je wat teveel paprika’s in huis en worden ze al een beetje rimpelig?

Leg ze dan in in olijfolie. Een ideaal aperitiefhapje, ze blijven lang goed en je kunt ze als basisingrediënt gebruiken voor allerlei andere lekkere recepten.

Recept Afdrukken

Ingelegde paprika's

Empty the fridge - Ingeledge paprikas
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Hapje
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 70 minuten
Porties
voor een bokaal van een halve liter
Maaltijd Hapje
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 70 minuten
Porties
voor een bokaal van een halve liter
Empty the fridge - Ingeledge paprikas
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Rooster de paprika's in de oven tot het vel zwart geblakerd is (30 à 40 min). Je kan ze best regelmatig eens omdraaien.
  2. Doe de paprika's in een kom en dek af met vershoudfolie tot ze afgekoeld zijn.
  3. Pel het vel van de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika's in reepjes.
  4. Pel de knoflook en plet de teentjes in een vijzel samen met de mosterd- en korianderzaadjes en het zout.
  5. Meng er de wijnazijn door.
  6. Doe de paprikareepjes in een bokaal samen met de takjes tijm.
  7. Voeg het kruiden-/azijnmengsel toe en schenk er de olijfolie bij tot de paprikareepjes helemaal onder staan.
  8. Sluit de bokaal goed af een laat de paprikareepjes 1 week rusten vooraleer je ze gebruikt. Je kan de paprika's 3 weken in de koelkast bewaren.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: