De laatste aardperen van mijn #csa groentepakket lagen al een tijdje stiefmoederlijk in mijn ijskast, gaandeweg te verschrompelen. Het laatste probeersel: een gratin van aardpeer vond ik niet zo geslaagd en bijgevolg liet ik ze wat links liggen.
Niets verspillen
Maar ik vond het toch jammer om ze weg te gooien en ging op zoek naar een recept waarin ik de knolgroenten zou kunnen verwerken zonder dat smaak te prominent aanwezig was. Zo gezocht, zo gevonden… een recept voor brood met aardpeer en feta dat ik een beetje aanpaste aan de groenten die ik voorhanden had.
Brood met aardpeer en feta
In plaats van enkel aardpeer, gebruikte ik een puree op basis van een paar aardperen en restjes pastinaak en knolselder. In het originele recept werd een mengeling van room en botermelk gebruikt, maar aangezien ik deze niet in huis had, gebruikte ik enkel yoghurt en een beetje amandelmelk.
NOTA: Doordat de puree van de knolgroenten nogal vochtig is, kan het een beetje lastig zijn om het deeg goed te kneden. Voeg in dat geval een beetje extra bloem toe.
(bron recept: www.josephpiper.co.uk)
Recept Afdrukken
Brood met aardpeer en feta
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Kook de aardpeer of mengeling van knolgroenten gedurende 20 à 30 minuten gaar. Giet ze af en prak ze met de yoghurt fijn.
Meng de bloem en het zout in een grote kom. Kneed de koude boter door het deeg tot het de textuur van broodkruim heeft. Voeg vervolgens de groentenpuree en fijngehakte rozemarijn toe.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het tot alles gemengd is tot een gelijkmatige deegbal.
NOTA: Doordat de puree van de knolgroenten nogal vochtig is, kan het een beetje lastig zijn om het deeg goed te kneden. Voeg in dat geval een beetje extra bloem toe.
Vorm het deeg tot een ovaal en plaats het op een met bakpapier beklede bakplaat. Schik de brokjes feta, de schijfjes aardpeer en wat extra takjes rozemarijn over het brood.
Bestrijk het brood met een beetje melk en bak het gedurende 30 à 40 minuten op 220°C. Het brood is gaar wanneer het een hol geluid maakt als je erop klopt.
Geen commentaren.