Make the most out of your ingredients

Bloemkoolpakketjes

Bloemkoolpakketjes

Empty the fridge - Bloemkoolpakketjes

Restje gekookte bloemkool of bloemkool in kaassaus?

Maak er een lekker hapje van of dien deze bloemkool pakketjes op als bijgerecht bij een stukje vlees vlees.

TIP: Je kan de pakketjes ook perfect als lunch eten met een slaatje ‘on the side’.

Recept Afdrukken

Bloemkoolpakketjes

Empty the fridge - Bloemkoolpakketjes
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Bijgerecht
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
Maaltijd Bijgerecht
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
Empty the fridge - Bloemkoolpakketjes
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Prak de bloemkool fijn. Als je bvb. nog wat gekookte aardappelen of knolselder hebt, kan je die er ook aan toevoegen.
  2. Voeg de room, parmezaan, peper en zout en nootmuskaat toe.
  3. Meng er de eierdooiers onder (de hoeveelheid hangt een beetje af van hoeveel groentepuree je hebt).
  4. Snij het bladerdeeg in vierkanten van +/- 15 cm.
  5. Vul één kant van het bladerdeeg met het bloemkool-mengsel, bestrijk de kanten met een beetje water en vouw het bladerdeeg toe tot een driehoekige vorm.
  6. Duw de randjes aan met een vork en bestrijk de pakketjes met een beetje eierdooier.
  7. Bak de pakketjes +/- 25 min goudbruin in een oven van 180°C.
  8. Dien op met een stukje vlees of als lunch met een fris slaatje.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: