augustus 16, 2012
Kikkererwten ‘patties’ met gerookte zalm
Mijn inspiratie van de dag:
Een restje gerookte zalm en een blik kikkererwten omtoveren tot heerlijke ‘patties’ met een fris slaatje
Kikkererwten 'patties' met gerookte zalm
Ingrediënten
- een half pakje gerookte zalm
- 150 gram kikkererwten uit blik of reeds geweekt en gekookt
- 1/4 tas koriander fijngehakt
- 1/2 tas bloem kikkererwtenbloem zou helemaal perfect zijn!
- 1/4 tas melk
- 1 ei(eren)
- peper en zout naar smaak
- 1 TL komijnpoeder
- 1 pijpajuin fijngesneden
- 1/4 TL chilivlokken
- 1/4 TL venkelzaad optioneel
Instructies
- Zeef de bloem in een kom en meng met het ei en de melk tot een glad beslag.
- Doe de kikkererwten in een kom en prak ze tot een bijna gladde massa. Er mogen nog wel wat brokjes in zitten.
- Voeg de pijpajuin, koriander, gerookte zalm, chilivlokken, komijn, peper en zout en venkelzaad toe aan de kikkererwten en meng alles goed.
- Warm 1 TL olijfolie in een antiaanbakpan. Doe telkens +/- 2 EL beslag in de pan en vorm een aantal kleine, dikke pannenkoekjes tot de pan vol ligt.
- Tip: Als je meerdere 'patties' na elkaar bakt, kan je ze warm houden in een voorverwarmde oven.
- Serveer met een fris slaatje met een yoghurtdressing.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments