Make the most out of your ingredients

Kikkererwten ‘patties’ met gerookte zalm

Kikkererwten ‘patties’ met gerookte zalm

Empty the fridge - Kikkererwtenpatties met gerookte zalm

Mijn inspiratie van de dag:

Een restje gerookte zalm en een blik kikkererwten omtoveren tot heerlijke ‘patties’ met een fris slaatje

Kikkererwten 'patties' met gerookte zalm

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hapje
Porties 2

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Zeef de bloem in een kom en meng met het ei en de melk tot een glad beslag.
  • Doe de kikkererwten in een kom en prak ze tot een bijna gladde massa. Er mogen nog wel wat brokjes in zitten.
  • Voeg de pijpajuin, koriander, gerookte zalm, chilivlokken, komijn, peper en zout en venkelzaad toe aan de kikkererwten en meng alles goed.
  • Warm 1 TL olijfolie in een antiaanbakpan. Doe telkens +/- 2 EL beslag in de pan en vorm een aantal kleine, dikke pannenkoekjes tot de pan vol ligt.
  • Tip: Als je meerdere 'patties' na elkaar bakt, kan je ze warm houden in een voorverwarmde oven.
  • Serveer met een fris slaatje met een yoghurtdressing.
Recept afdrukken Pin recept
Geen commentaren
Laat een bericht achter
Receptbeoordeling