Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kikkererwten 'patties' met gerookte zalm
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Hapje
Keuken
Mediteraans
Porties
2
Ingrediënten
1x
2x
3x
een half pakje
gerookte zalm
150
gram
kikkererwten
uit blik of reeds geweekt en gekookt
1/4
tas
koriander
fijngehakt
1/2
tas
bloem
kikkererwtenbloem zou helemaal perfect zijn!
1/4
tas
melk
1
ei(eren)
peper en zout
naar smaak
1
TL
komijnpoeder
1
pijpajuin
fijngesneden
1/4
TL
chilivlokken
1/4
TL
venkelzaad
optioneel
Instructies
Zeef de bloem in een kom en meng met het ei en de melk tot een glad beslag.
Doe de kikkererwten in een kom en prak ze tot een bijna gladde massa. Er mogen nog wel wat brokjes in zitten.
Voeg de pijpajuin, koriander, gerookte zalm, chilivlokken, komijn, peper en zout en venkelzaad toe aan de kikkererwten en meng alles goed.
Warm 1 TL olijfolie in een antiaanbakpan. Doe telkens +/- 2 EL beslag in de pan en vorm een aantal kleine, dikke pannenkoekjes tot de pan vol ligt.
Tip: Als je meerdere 'patties' na elkaar bakt, kan je ze warm houden in een voorverwarmde oven.
Serveer met een fris slaatje met een yoghurtdressing.
Recept afdrukken
Pin recept