Make the most out of your ingredients
title image

Cranberry muffins

Cranberry muffins

Empty the fridge - Cranberry muffins

Een restje veenbessensaus wordt een lekker hapje voor bij de thee, de dag na Kerstmis.

Of voor een andere keer: Je kan de muffins gemakkelijk invriezen.

Als je er eentje uit de vriezer haalt, moet je die enkel ontdooien en vervolgens, gewikkeld in aluminiumfolie, gedurende 10 à 15 min, opwarmen in een op 150°C voorverwarmde oven.

Empty the fridge - Cranberry muffins

Cranberry muffins

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Dessert
Keuken Amerikaans
Porties 8

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder en zout in een grote kom en meng goed door elkaar.
  • Meng de melk, met de boter, appelsienzeste, vanille, het ei en het restje veenbessensaus goed door elkaar.
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en roer tot alles net met elkaar gemengd is. Het moet een vochtig mengsel zijn.
  • Schep het mengsel in een ingevette muffin bakvorm of individuele papieren muffin vormpjes.
  • Bak de muffins gedurende +/- 20 min in een op 200°C voorverwarmde oven. Laat ze vervolgens afkoelen op een grill.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments
Leave a Comment:
Recipe Rating