december 25, 2012
Cranberry muffins
Een restje veenbessensaus wordt een lekker hapje voor bij de thee, de dag na Kerstmis.
Of voor een andere keer: Je kan de muffins gemakkelijk invriezen.
Als je er eentje uit de vriezer haalt, moet je die enkel ontdooien en vervolgens, gewikkeld in aluminiumfolie, gedurende 10 à 15 min, opwarmen in een op 150°C voorverwarmde oven.
Cranberry muffins
Ingrediënten
- 2 tassen bloem
- 2/3 tas suiker
- 2 TL bakpoeder
- 1 snuifje zout
- 1 tas veenbessensaus of gedroogde veenbessen
- 2/3 tas melk
- 1/4 tas boter gesmolten
- 1 TL appelsien(en) de zeste
- 1 TL vanille esscence
- 1 groot ei(eren)
Instructies
- Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder en zout in een grote kom en meng goed door elkaar.
- Meng de melk, met de boter, appelsienzeste, vanille, het ei en het restje veenbessensaus goed door elkaar.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en roer tot alles net met elkaar gemengd is. Het moet een vochtig mengsel zijn.
- Schep het mengsel in een ingevette muffin bakvorm of individuele papieren muffin vormpjes.
- Bak de muffins gedurende +/- 20 min in een op 200°C voorverwarmde oven. Laat ze vervolgens afkoelen op een grill.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments