juni 14, 2012
Broodpudding
Een klassieker onder de restjes recepten
Broodpudding is één van de klassiekers bij uitstek voor het verwerken van oud brood. Hier vind je een heel algemeen recept voor broodpudding, maar ‘pimpen’ is toegestaan. Denk bvb. aan chocoloade, koffie, speculaas, appel, …
Wordt vervolgd…
Broodpudding
Ingrediënten
- 300 gram brood oud wit- of bruinbrood, restjes sandwiches of koffiekoeken, ...
- 500 ml melk
- 75 gram suiker
- 75 gram bruine suiker
- 5 ei(eren)
- 25 gram boter
- 1 snuifje kaneel
- 1 vanillestok
Instructies
- Verwarm ondertussen de melk met de suiker op tot de suiker gesmolten is en de melk lauw warm is.
- Verbrokkel de restjes brood en doe ze in een kom.
- Giet de melk over het brood en laat het enkele minuten weken.
- Roer het brood melk mengsel goed door tot je en dikke brij bekomt.
- Voeg de rozijnen, kaneel, de los geschraapte zaadjes van het vanillestokje en los geklopte eieren toe aan het deeg.
- Giet het beslag in een ingevette bakvorm bak het gedurende +/- 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Als de broodpudding weerstand biedt wanneer je erop duwt, is hij klaar.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments