oktober 11, 2016
Clafoutis met druiven
Herfst… hét seizoen voor druiven
Druiven zijn momenteel volop in seizoen en op de markt slaan ze je er dan ook me om de oren. Resultaat: ik kwam thuis met een prachtige, groene tros dikke, sappige druiven. Lekker, mocht het niet dat ze nu al een paar dagen in mijn ijskast liggen en wat beurse plekken beginnen te vertonen.
Beurse druiven? Maak er een clafoutis van
Maar met dit clafoutis recept gaan ze als noch niet verloren gaan. Clafoutis een super gemakkelijk te maken Frans dessert en ideaal bij het kouder wordende weer. Geen fan van de Herfst? Ik wel, maar voor iedereen die guur weer maar niets vindt… deze Clafoutis met witte druiven weet je humeur zeker en vast toch een beetje op te krikken.
(bron beeld: shutterstock.com)
Clafoutis met druiven
Ingrediënten
- 400 gram druiven witte of blauwe
- 100 gram suiker + extra voor de ovenschaal
- 3 ei(eren)
- 1 vanillestok
- 200 ml melk
- 100 gram bloem
- 30 gram boter
- 1,5 TL gember geraspt (optioneel)
- 30 gram poedersuiker
Instructies
- Was de druiven en dep ze droog met een schone theedoek.
- Vet een ovenschaal in met wat boter, besprenkel ze met suiker en schik de druiven in de schaal.
- Meng de eieren met de suiker, melk, bloem, de vanillezaadjes en gember tot je een glad beslag bekomt.
- Giet het beslag over de druiven en bak de clafoutis +/-45 min op 180°C tot hij goudbruin en gaar is.
- Serveer lauw op op kamertemperatuur (flink bestoven met poedersuiker!).
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Marleen Verstraete
In het recept staat dat je de eieren met de suiker moet mengen. Bij de ingrediënten staan echter geen eieren vermeld. Hoeveel eieren heb je nodig?
Empty Fridge
Oeps, daar heb ik blijkbaar rats overgekeken. Het zijn er 3! Ik heb het recept aangepast. Bedankt om het te melden.
Annick
Wat let de pitjes ?
Empty Fridge
Die haal je er best op voorhand uit. Of pitloze druiven gebruiken.