Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Clafoutis met druiven
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
45
minuten
min
Totale tijd
55
minuten
min
Gang
Dessert
Keuken
Frans
Porties
6
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
400
gram
druiven
witte of blauwe
100
gram
suiker
+ extra voor de ovenschaal
3
ei(eren)
1
vanillestok
200
ml
melk
100
gram
bloem
30
gram
boter
1,5
TL
gember
geraspt (optioneel)
30
gram
poedersuiker
Instructies
Was de druiven en dep ze droog met een schone theedoek.
Vet een ovenschaal in met wat boter, besprenkel ze met suiker en schik de druiven in de schaal.
Meng de eieren met de suiker, melk, bloem, de vanillezaadjes en gember tot je een glad beslag bekomt.
Giet het beslag over de druiven en bak de clafoutis +/-45 min op 180°C tot hij goudbruin en gaar is.
Serveer lauw op op kamertemperatuur (flink bestoven met poedersuiker!).
Recept afdrukken
Pin recept