Ga terug
+ personen

Clafoutis met druiven

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Dessert
Keuken Frans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram druiven witte of blauwe
  • 100 gram suiker + extra voor de ovenschaal
  • 3 ei(eren)
  • 1 vanillestok
  • 200 ml melk
  • 100 gram bloem
  • 30 gram boter
  • 1,5 TL gember geraspt (optioneel)
  • 30 gram poedersuiker

Instructies
 

  • Was de druiven en dep ze droog met een schone theedoek.
  • Vet een ovenschaal in met wat boter, besprenkel ze met suiker en schik de druiven in de schaal.
  • Meng de eieren met de suiker, melk, bloem, de vanillezaadjes en gember tot je een glad beslag bekomt.
  • Giet het beslag over de druiven en bak de clafoutis +/-45 min op 180°C tot hij goudbruin en gaar is.
  • Serveer lauw op op kamertemperatuur (flink bestoven met poedersuiker!).
Recept afdrukken Pin recept