Quiche van broccoli, sesam en tofu met een korst van quinoa
Vorige week kreeg ik per post een pakje opgestuurd met 2 nieuwe producten van Bosto: 3 kleuren quinoa en een mix van zilvervliesrijst en quinoa. Kwam goed uit, want ik was al een tijdje van plan om een quiche uit te proberen met een korst van quinoa in plaats van deeg.
Gezond met een Aziatisch tintje
De meeste quiches zijn vaak nogal stevig met een deeg met veel boter en een rijkelijke vulling van room en kaas. Voor deze quiche van broccoli, sesam en tofu met een korst van quinoa heb ik het echter over een Aziatisch en gezonde boeg gegooid.
- De boterige deegkorst werd er dus eentje op basis van de 3 kleuren quinoa van Bosto.
- De vulling verving ik door een mengeling van tofu en amandelmelk. Geen kaas te bespeuren!
- Klassieke combinaties zoals bijvoorbeeld prei en spekjes à la quiche Lorraine werd een Aziatische mix broccoli van champignons, gember, sesam en sojasaus.
Klinkt dit allemaal wat te gezond? Toch proberen, want het was echt super lekker. En wie wil er nu geen ‘guilt-free’ quiche eten?
Ik serveerde er een slaatje van ijsberg, radicchio en een beetje appel met een yoghurtsausje bij.
Quiche van broccoli, sesam en tofu met een korst van quinoa
Ingrediënten
Voor de quinoa korst
- 1/3 kopje quinoa Ik gebruikte 3 kleuren quinoa van Bosto
- 3/4 kopje water
- 1/2 blokje groentebouillon
- 1/4 TL currypoeder
- 1 snuifje chilivlokken
- 1 eiwit(ten)
Voor de groenten vulling
Voor de tofu vulling
- 125 gram tofu liefst stevige
- 4 EL amandelmelk je kan ook gewone melk of room gebruiken
- 1/4 TL zout
- 1 ei(eren)
- 1 EL sojasaus
- 1 TL tahini
- 2 EL sesamzaadjes
- 1 EL pompoenpitten
Instructies
Voor de quinoa korst
- Kook de quinoa met de bouillon en het water gedurende 12 min. Laat 10 minuten rusten.
- Meng de quinoa met de curry, chilipoeder en het eiwit.
- Strijk het quinoa-mengsel gelijk uit over een kleine springvorm van 16 cm.
- Bak de korst gedurende 20 minuten op 190°C. Haal ze vervolgens uit de oven en laat ze kort afkoelen.
Voor de vulling
- Terwijl de korst aan het bakken is, kan je de vulling maken. Stoom de broccoli gedurende 4 minuten en spoel deze daarna af onder koud water. Laat goed uitlekken en zet opzij.
- Warm 1 el kokosolie in een pan en fruit daarin de gember, knoflook en pijpajuin +/- 5 minuten aan.
- Voeg de champignons en sesamzaadjes toe en bak tot de champignons gaar zijn.
- Kruid met de sesamolie en sojasaus en zet opzij.
- Mix de tofu met de tahini, sojasaus, zout en en melk tot je een glad mengsel bekomt.
- Meng de broccoli, het pijpajuin-champignonsmengsel en tofu tot een alles goed gemengd is.
- Schep de vulling in de springvorm, strooi wat extra sesamzaad en pompoenpitten erover en bak de quiche gedurende 30 minuten op 175°C.
- Serveer met een slaatje.
No Comments