Ga terug
+ servings

Quiche van broccoli, sesam en tofu met een korst van quinoa

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hapje, Lunch
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de quinoa korst

Voor de groenten vulling

Voor de tofu vulling

Instructies
 

Voor de quinoa korst

  • Kook de quinoa met de bouillon en het water gedurende 12 min. Laat 10 minuten rusten.
  • Meng de quinoa met de curry, chilipoeder en het eiwit.
  • Strijk het quinoa-mengsel gelijk uit over een kleine springvorm van 16 cm.
  • Bak de korst gedurende 20 minuten op 190°C. Haal ze vervolgens uit de oven en laat ze kort afkoelen.

Voor de vulling

  • Terwijl de korst aan het bakken is, kan je de vulling maken. Stoom de broccoli gedurende 4 minuten en spoel deze daarna af onder koud water. Laat goed uitlekken en zet opzij.
  • Warm 1 el kokosolie in een pan en fruit daarin de gember, knoflook en pijpajuin +/- 5 minuten aan.
  • Voeg de champignons en sesamzaadjes toe en bak tot de champignons gaar zijn.
  • Kruid met de sesamolie en sojasaus en zet opzij.
  • Mix de tofu met de tahini, sojasaus, zout en en melk tot je een glad mengsel bekomt.
  • Meng de broccoli, het pijpajuin-champignonsmengsel en tofu tot een alles goed gemengd is.
  • Schep de vulling in de springvorm, strooi wat extra sesamzaad en pompoenpitten erover en bak de quiche gedurende 30 minuten op 175°C.
  • Serveer met een slaatje.
Recept afdrukken Pin recept