Make the most out of your ingredients
title image

Worteltaart (the classic version)

Worteltaart (the classic version)

Empty the fridge - Carrotcake

Ik laat me op de markt altijd verleiden tot zo’n mooie bussel wortels die ik dan niet op krijg met verlepte/verschrompelde wortels tot resultaat.

Een zoet alternatief? Carrotcake!

Hieronder vind je het recept voor de cake. Om de echte classic te maken, moet je eigenlijk de cake ook afwerken met ‘icing’ (glazuur):

Ingrediënten:

  • 3 tassen poedersuiker
  • 1/4 tas roomkaas (philadelphia)
  • 1 TL citroensap
  • de zeste van een halve citroen

Om de glazuur te maken:

  • Meng 1 tas poedersuiker en philadelphia met een houten lepel in een grote kom.
  • Wanneer je een soort van pasta bekomt, voeg je de resterende poedersuiker, het citroensap en de -zeste toe.
  • Meng alles goed door elkaar en plaats de glazuur gedurende min. 30 min in de ijskast.
  • Bedek de afgekoelde cake met de glazuur en seveer!
Empty the fridge - Carrotcake

Worteltaart (the classic version)

Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Gang Dessert
Keuken Amerikaans

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Bekleed de bodem van een ronde springvorm met bakpapier en olie de kanten lichtjes in.
  • Rasp de zeste van de appelsien en zet apart.
  • Mix de eieren, suiker en appelsien zeste gedurende 5 min tot je een licht en romig mengsel bekomt.
  • Voeg de kruiden, het zout, amandelpoeder, baksoda en bloem toe en meng alles goed door elkaar.
  • Schep als laatste het appelsiensap met de geweekte rozijnen en de walnoten door het beslag.
  • Giet het beslag in de voorbereide springvorm en bak de cake gedurende 40 min in een op 180°C voorverwarmde oven of tot een tandenstoker 'proper' uit het midden van de cake komt.
  • Haal de cake uit de oven en laat hem 15 min in de vorm afkoelen.
  • Verwijder de cake vervolgens uit de springvorm en laat deze verder afkoelen op een grill.
  • Maak zoals hierboven beschreven 'icing' en bedek de cake.
Trefwoord #e86219, cake, dessert
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments
Leave a Comment:
Recipe Rating