Ga terug

Worteltaart (the classic version)

Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Gang Dessert
Keuken Amerikaans

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Bekleed de bodem van een ronde springvorm met bakpapier en olie de kanten lichtjes in.
  • Rasp de zeste van de appelsien en zet apart.
  • Mix de eieren, suiker en appelsien zeste gedurende 5 min tot je een licht en romig mengsel bekomt.
  • Voeg de kruiden, het zout, amandelpoeder, baksoda en bloem toe en meng alles goed door elkaar.
  • Schep als laatste het appelsiensap met de geweekte rozijnen en de walnoten door het beslag.
  • Giet het beslag in de voorbereide springvorm en bak de cake gedurende 40 min in een op 180°C voorverwarmde oven of tot een tandenstoker 'proper' uit het midden van de cake komt.
  • Haal de cake uit de oven en laat hem 15 min in de vorm afkoelen.
  • Verwijder de cake vervolgens uit de springvorm en laat deze verder afkoelen op een grill.
  • Maak zoals hierboven beschreven 'icing' en bedek de cake.
Recept afdrukken Pin recept