Make the most out of your ingredients
title image

Geroosterde knolselder met appel en bacon

Geroosterde knolselder met appel en bacon

Empty the Fridge - Geroosterde knolselder met appel en bacon

Een hartige mix van zout & zoet

Knolselder is volop in seizoen in de herfst en dus staat hij misschien ook bij jullie wat vaker op het menu. Het is en blijft een grote groente, waarvan er gemakkelijk wel wat overblijft. Soep is altijd een welkom recept voor dat restje – iets wat uitgedroogde – knolselder. Maar als je nog veel overhebt en toevallig ook wat reepjes spek of bacon in je ijskast hebt liggen, kan je misschien eens deze geroosterde knolselder met appel en bacon proberen.

Een lekkere mix van zout en zoet en perfect als ‘side dish’ bij een stukje lams- of varkensvlees. Ik had het dit avond met een varkenskotlet. Dit recept is trouwens paleo. Ik gebruikte als zoetmaker honing, maar je kan ook maple syrup of agavesiroop gebruiken. Let wel, deze zijn vaak wat zoeter dan honing, dus misschien moet je dan iets minder gebruiken.

Knolselder in een slaatje?

Heb je nog wat over? Dan lijkt me best wel lekker om deze geroosterde knolselder met appel en bacon te gebruiken als topping op een slaatje. Misschien met een sterke kaas zoals roquefort en een beetje witloof erbij?

Recept Afdrukken

Knolselder met appel en bacon

Empty the Fridge - Geroosterde knolselder met appel en bacon
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Amerikaans, Paleo
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst, Winter
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Amerikaans, Paleo
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst, Winter
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Empty the Fridge - Geroosterde knolselder met appel en bacon
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Doe de blokjes knolselder op een bakplaat en meng ze met de gesmolten kokosolie of olijfolie en de gekeusde teentjes knoflook. Bak ze gedurende +/-15 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
  2. Bak de reepjes spek in een droge pan tot ze mooi krokant zijn en zet ze opzij.
  3. Voeg na 15 minuten de blokjes appel en de rozemarijn toe (ik liet de schil eraan) en meng door elkaar.
  4. Rooster de knolselder en appelen samen gedurende 10 à 15 minuten tot de knolselder gaar is en een korstje heeft.
  5. Zet het vuur terug aan onder de pan met spek en voeg de honing of maple syrup toe.
  6. Meng de knolselder en appelen met de bacon honing mengeling en kruid met peper en zout naar smaak.
  7. Warm alles nog even goed door en dien op.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: