juni 17, 2012
Zure room pannekoekjes met banaan
Super recept voor als de bananen al wat veel bruine spikkeltjes hebben.
Lekker als ontbijt met een beetje honing en yoghurt en eventueel extra fruit. Voor dit recept kan je ook melk gebruiken die al een beetje zuur is.
TIP: Nog een restje ricotta of mascarpone in je frigo staan? Meng deze met een beetje honing en citroenzeste en serveer bij de pannenkoekjes.
Zure room pannekoekjes met banaan
Ingrediënten
- 2 bana(a)n(en) rijpe, gespikkelde in stukjes gesneden
- 2 eetlepels citroen(en) citroensap + de zeste van een halve citroen
- 125 gram bloem boekweitbloem is hier ook heel lekker bij
- 2 ei(eren) eiwit en -geel apart
- 125 ml melk zuur
- 2 koffielepels bakpoeder
- 1/2 koffielepel kaneel
- 1 eetlepel bruine suiker
- boter gesmolten
- zout een snuifje
Instructies
- Zeef de bloem, het bakpoeder, zout en kaneel in een grote kom en voeg de suiker toe.
- Mix de geprakte banaan met het eigeel, de zure melk of room, vanille en citroenzeste.
- Klop de eiwitten stijf en vouw ze voorzichtig onder het beslag.
- Zet een grote pan op een middelhoog vuur en voeg en klein klontje boter toe.
- Schep met een pollepel kleine porties beslag in de pan en bak de pannenkoeken 2 min aan één kant alvorens ze om te draaien. Bak de andere kant nog 1 min.
- Serveer met ahorn- of agavesiroop en eventueel een beetje extra vers fruit.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments