Make the most out of your ingredients
title image

Tel Aviv Challenge – 09/2014

Tel Aviv Challenge – 09/2014

Empty the Fridge - Tel Aviv Challenge

Vorige week bezocht ik één van mijn beste vriendinnen in Tel Aviv. Vier dagen zon, zee en lekker eten. Maar daarvoor moest ik nog een tandje bijsteken op het werk om al mijn projecten af te ronden. Drie dagen voor ik vertrok, verhuisden mijn ouders, zaterdag had ik een kijkje bij Barrio Cantina gepland en dan moest ik ondertussen ook nog eens alles bijeenzoeken voor mijn trip. Geen tijd dus om naar de winkel te gaan met als resultaat: de Empty the Fridge Tel Aviv Challenge – 09/2014.

Sommigen onder jullie herinneren zich misschien mijn eerste Berlin Challenge. Het uitgangspunt is simpel: Geen, of minimaal boodschappen doen en zien dat de dag voor mijn vertrek de ijskast leeg is. Toegegeven, deze keer ging ik wel een paar keer uit eten, maar dan nog…. mijn ijskast was zo goed als leeg op 4 citroenen en een pompoen na.

Wat stond er zoal op het menu die week:

Bij deze een round-up van wat ik elke dag als avondeten at. Mijn ontbijt bestond voornamelijk uit muesli met fruit en hazelnootmelk of een omelet en is dus niet zo bijster interessant om over uit te wijden. Voor de lunch at ik meestal een slaatje of een broodje.

Maandag: Pasta à la Norma

Ik ging naar goede gewoonte bij mijn ouders eten. Voor de aller laatste keer in ons ouderlijk huis en dus stond er Favourite spaghetti a.k.a. Pasta à la Norma op het menu. Ik zorgde voor een feestelijk dessert in de vorm van vijgen geroosterd in de oven met ricotta en noten.

Empty the fridge - Pasta alla norma
Maaltijd Hoofdgerecht
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst
Bekijk het recept voor:Pasta alla Norma
Maaltijd Hoofdgerecht
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst
Bekijk het recept voor:Pasta alla Norma
Empty the fridge - Pasta alla norma

Dinsdag: Nasi goreng met bloemkool rijst

Dit recept maakte op maandag al deel uit van mijn Friday Market Find. Het recept voor deze Paleo Nasi Goreng is quasi identiek aan een gewone Nasi Goreng met als enige verschil dat je in plaats van rijst fijngehakte bloemkool gebruikt. Enkel groenten, heb ik dan wel genoeg gegeten zul je misschien denken? Je zou het niet denken, maar ja dus. Van enkel groenten heb je veel langer een voldaan gevoel dan van koolhydraten en het is nog gezond ook.

Woensdag: Paleo stoemp van Project gezonder

Ik las eerder die week een blogpost op project gezonder met een recept voor paleo-stoemp gemaakt van bloemkool en kolrabi. Toeval wou dat ik die groenten net in mijn ijskast had liggen. De warmoes verving ik door een overschotje spinazie. Opgebakken spek en een grote lepel grove mosterd erbij, maakten deze puree helemaal af.

Empty the Fridge - Tel Aviv Challenge - Woensdag

Donderdag = verhuisdag (Sushi)

De grote dag was aangebroken. Na 25 jaar verhuisden mijn ouders van ons ouderlijk huis naar een appartement. Een drukke dag en dus zijn de foto’s schaars en was koken niet echt aan de orde. Om een vermoeiende dag van dozen zeulen en trappen lopen te vieren, gingen we met z’n vieren lekker uit eten bij Zaowang.

Vrijdag: Groentenstoofpotje met couscous

Van de restjes groenten die nog in mijn ijskast lagen, maakte ik een Marokkaans stoofpotje met couscous klaar. Ik had best wat groenten over, dus maakte ik teveel en vroor ik de rest in voor een andere keer.

TIP/ Dit groentenstoofpotje is vegetarisch, maar je kan dit gerecht gemakkelijk uitbreiden door er bijvoorbeeld kip of merguez worstjes aan toe te voegen.

Empty the Fridge - Tel Aviv Challenge - Zaterdag

Zaterdag: Barrio Cantina

Met twee vriendinnen ging ik een kijkje nemen op Barrio Cantina, een foodtruck festival op de Scheldekaaien in Antwerpen. Lekker weer, gezellige sfeer en als meest gewaagde hapje een ‘Krekel op een stekel’. Zijnde dus een gefrituurde sprinkhaan. Ok en niet zo erg als het klinkt, maar de winner van de avond waren toch de hotdog van Bulls & Dogs: verrassende combinaties van een worstje in een ‘Bretzel-broodje’. Met mijn Duitse roots kon ik die onmogelijk laten passeren! We proefden o.a. eentje met tzatziki en de deluxe versie met truffel en hazelnoten. Delish!

Empty the Fridge - Tel Aviv Challenge - Zaterdag

Zondag: Cake & falafel

Ik stond zo laat op dat ik de lunch skipte en op de luchthaven een heerlijke carrotcake en café latte van Starbucks achterover sloeg. Toen ik toekwam in Tel Aviv was er bijgevolg nog wel plek voor een late night falafel. Warme kikkererwten-balletjes, met rode biet, gegrilde aubergine en lekker veel tahini-saus!

Empty the Fridge - Tel Aviv Challenge - Zondag

En zo eindige mijn Tel Aviv Challenge – 09/2014 dus ook ineens met Israëli eten. Het werd daarna alleen nog maar lekkerder en ik heb alweer wat inspiratie opgedaan voor enkele Middel-oosters geïnspireerde recepten.

Geen commentaren.
Laat een bericht na: