Make the most out of your ingredients
title image

Mijn Empty the fridge ‘Berlin Challenge’

Mijn Empty the fridge ‘Berlin Challenge’

Empty the fridge - berlin challenge

Ik vertrek volgende zaterdag een weekje naar Berlijn en heb mezelf daarom een Empty the fridge challenge opgelegd: Deze week geen boodschappen doen en echt enkel gerechten klaarmaken met wat ik nog in mijn ijskast (voorraadkast en diepvries) heb liggen.

Ik ben het ondertussen al gewoon om zoveel mogelijk lekkers op tafel te toveren met wat ik nog in huis heb, maar toegegeven… soms is het gewoon gemakkelijker om naar de winkel te gaan en alle noodzakelijke ingrediënten in één keer te kopen. Je ijskast leegmaken vergt immers wat denkwerk, creativiteit en een beetje planning.

Maar een beetje oefenen, regelmatig op emptythefridge.be kijken en af en toe experimenteren en je geraakt al heel ver! Ik ben er natuurlijk extra veel mee bezig, omdat ik deze blog gevuld moet blijven, met soms verrassend lekkere en onverwachte combinaties tot gevolg.

Maar bon… Terug naar de challenge

Om het mezelf niet al te moeilijk te maken, plan ik het een beetje. Hieronder een lijstje van wat ik nog aan ingrediënten heb.

Groenten:

 • 1 bloemkool
 • 1/2 knolselder
 • 1/2 Chinese kool
 • 1/4 ijsbergsla
 • 1 pompoen
 • 2 rode bieten
 • 1/2 courgette
 • 2 gele rapen
 • 4 wortelen
 • 1/2 broccoli

Fruit

 • 1 mango
 • 4 appels
 • 1 granaatappel
 • druiven
 • 1 handvol bosbessen

Mijn diepvries

 • 1 kipfilet
 • scampi’s
 • 1 zalmmoot

Overige

 • 1/2 flesje witte wijn
 • 1/2 bakje spekjes
 • parmezaan
 • 1/2 pakje feta
 • 1 bakje verse geitenkaas
 • yoghurt
 • eieren

A.h.v. die ingrediënten heb ik voor mezelf een lijstje gemaakt van welke gerechten ik ermee zou kunnen klaarmaken. Niet alle dagen, want soms gaat een mens ook nog eens bij vrienden of uit eten.

Een kleine sneak preview van wat er op het menu gaat staan komende week…

 • Yoghurt met geroosterde pompoen en granaatappel
 • Slaatje van Chinese kool en mango met gegrilde kip en basmatirijst
 • Penne à la Greque
 • Salade van rode biet, wortel en appel op een toast met geitenkaas

Stay tuned! Morgen begin ik eraan.

Geen commentaren.
Laat een bericht na: