Make the most out of your ingredients
title image

Friday Market find #5: Vrijdag Bloemkool-dag

Friday Market find #5: Vrijdag Bloemkool-dag

Empty the Fridge - Bloemkool

Na een kort intermezzo in het buitenland is het nu de beurt aan de laatste Friday Market Find #5: Vrijdag Bloemkool-dag. Bloemkool staat bij mij best wel vaak op het menu. Ik gebruik het de laatste tijd vooral als ‘valse’ rijst of als alternatief voor aardappelpuree. Maar ook allerlei recepten voor bloemkool-burgers, zoals deze met quinoa, of deze probeer ik regelmatig uit.


Bewaartip

Een bloemkool gaat wel eventjes mee: 7 à 10 dagen in de koelkast. Dus je hebt eventjes tijd om één van deze recepten een keer uit te proberen. Diepgevroren kan je bloemkool gemakkelijk één jaar bewaren.


Nasi goreng met valse bloemkool-rijst

Ik poste al een hele tijd geleden een recept voor Nasi goreng, maar deze keer probeerde ik de paleo-variante hiervan uit door de rijst te vervangen door fijngehakte bloemkool. Best geslaagd vond ik zelf en sneller klaar omdat je op voorhand geen rijst moet koken.

Pickles = Piccalilly

Voor deze bloemkool pickles of Piccalilly baseerde ik mij op dit recept van Jamie Oliver, mits een paar kleine wijzigingen afgestemd op de inhoud van mijn ijskast ;). Ik gebruikte geen broccoli en venkel en voegde een bokaal zilveruitjes in de plaats toe, omdat die ik nog in mijn voorraadkast had staan. Ik gebruikte een lepel grove mosterd ter vervanging van de mosterdzaadjes en twee peren die ik nog in huis had namen de plaats in van de mango’s.

Nog bloemkool over?

Dit keer zijn er maar twee recepten voor Friday Market find #5: Vrijdag Bloemkool-dag, want is zo’n Piccalilli kruipt best wel wat bloemkool, maar mocht jij nog wat over hebben…

.. dan vind je meer recepten met een restje bloemkool hier >

Geen commentaren.
Laat een bericht na: