Make the most out of your ingredients
title image

Nasi goreng met valse bloemkool-rijst

Nasi goreng met valse bloemkool-rijst

Empty the Fridge - Friday market find 5 - Nasi goreng met valse bloemkool-rijst

Paleo Nasi Goreng

Voor deze vegtarische Nasi Goreng baseerde ik mij op dit recept, maar ik maakte er een Paleo-variante van door de rijst te vervangen door valse bloemkool-rijst. Als vervanger voor de rijst hak je de bloemkool fijn tot de grootte van rijstkorrels. Vervolgens volg je het normale recept en bak je op het einde deze bloemkoolkorrels op tot ze beetgaar zijn. Een snel recept, omdat je op voorhand heen rijst moet koken en nog gezond ook.

TIP/ Ik hakte de bloemkool fijn met een groot mes, maar je kan de bloemkool ook kort even pulsen in een keukenrobot. Dan ben je nog sneller klaar.

Chutney on the side

Ik lust Nasi Goreng het liefst met veel citroensap of een beetje chutney. Deze keer at ik er in plaats van mango chutney deze zelfgemaakte chutney van appel en bosbessen bij.

Recept Afdrukken

Nasi goreng met valse bloemkool-rijst

Empty the Fridge - Friday market find 5 - Nasi goreng met valse bloemkool-rijst
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Hoofdgerecht
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Empty the Fridge - Friday market find 5 - Nasi goreng met valse bloemkool-rijst
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Hak de bloemkool fijn tot deze ongeveer de grootte heeft van rijstkorrels en zet opzij.
  2. Snijd alle groenten in blokjes en zet opzij.
  3. Verwarm 2 EL arachideolie in een wok en laat die goed heet worden.
  4. Voeg de sambal toe (Indien je een pikante nasi wil kan je altijd meer sambal of chilipeper gebruiken).
  5. Voeg alle groenten, behalve de bloemkool-rijst en de spinazie, toe aan de hete olie en bak deze aan tot ze mooi gebruind en beetgaar zijn (+/- 5 min).
  6. Voeg de fijngehakte bloemkool toe samen met de droge kruiden.
  7. Bak de bloemkoolkorrels gedurende +/ 5 minuten tot deze beetgaar is.
  8. Voeg op het einde de sojasaus, ketsjap, spinazie en de gehakte koriander toe en laat nog even goed warm worden.
  9. Dien op met vers citroensap of chutney.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: