Make the most out of your ingredients
title image

Veggieburgers van groentepulp

Veggieburgers van groentepulp

Empty the Fridge - Veggieburgers van groentepulp

Ik kreeg een tijdje terug als verjaardagscadeau een juicer cadeau. Ik ben er super blij mee want ik maak nu regelmatig tijdens het weekend lekkere sapjes met allerhande groenten en fruit. Het handig is dat je een allegaartje aan groenten en fruit in kwijt kan die je anders misschien niet zou opgebruiken. Wortelsap met gember passeert regelmatig de revue en je kan er van alles aan toevoegen zoals bijvoorbeeld een overschotje rode biet of wat meloen of abrikozen.

De kunst is om de groenten goed te mengen met wat zoeter fruit voor een lekker vers sapje.

Maar zo’n juice produceert weel een hele hoop groenteafval. Je zit al snel aan een kommetje groentevezels… wat ik natuurlijk jammer vind om weg te gooien ;).

Veggieburgers van groentepulp

Mijn go-to recept zijn tegenwoordig dan ook veggieburgers van groentepulp. Eens je het basisrecept onder de knie hebt, kan je gemakkelijk variëren aan de hand van welke groentepulp je voorhanden hebt. De veggieburgers zijn perfect voor een lekkere, gezonde lunch tijdens de week in te lassen om in te vriezen voor een andere keer wanneer het snel moet gaan.

(bron beeld: Viktor Kochetkov – shutterstock.com)

Recept Afdrukken

Veggieburgers van groentepulp

Empty the Fridge - Veggieburgers van groentepulp
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst, Lente, Winter, Zomer
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
burgers
Maaltijd Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Seizoen Herfst, Lente, Winter, Zomer
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
burgers
Empty the Fridge - Veggieburgers van groentepulp
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Verhit 1-2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit uien en champignons tot ze zacht zijn (+/- 5 min). Breng op smaak met peper en zout.
  2. Doe de groentepulp, overgebleven granen / bonen, gebakken groenten en kruiden in een keukenmachine en mix tot het één geheel begint te vormen. Je kan dit ook met de hand doen met een aardappelstamper.
  3. Als het mengsel te droog is, besprenkel het dan met olijfolie tot het aan elkaar plakt. Als het te vochtig is, kan je een beetje broodkruim of amandelmeel toevoegen. Breng op smaak met je favoriete kruiden.
  4. Vorm het mengsel tot kleine burgers. Je kunt ze ofwel in een koekenpan een paar minuten aan elke kant goudbruin bakken of ze 20-30 minuten bakken op 190°C en halverwege omdraaien.
  5. Je kan de burgers 3 à 4 dagen in de koelkast bewaren of invriezen.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: