Veggieburgers van groentepulp
Porties Prep Tijd
12burgers 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
12burgers 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit 1-2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit uien en champignons tot ze zacht zijn (+/- 5 min). Breng op smaak met peper en zout.
  2. Doe de groentepulp, overgebleven granen / bonen, gebakken groenten en kruiden in een keukenmachine en mix tot het één geheel begint te vormen. Je kan dit ook met de hand doen met een aardappelstamper.
  3. Als het mengsel te droog is, besprenkel het dan met olijfolie tot het aan elkaar plakt. Als het te vochtig is, kan je een beetje broodkruim of amandelmeel toevoegen. Breng op smaak met je favoriete kruiden.
  4. Vorm het mengsel tot kleine burgers. Je kunt ze ofwel in een koekenpan een paar minuten aan elke kant goudbruin bakken of ze 20-30 minuten bakken op 190°C en halverwege omdraaien.
  5. Je kan de burgers 3 à 4 dagen in de koelkast bewaren of invriezen.