Crumble is een super dankbaar recept voor restjes van fruit (en een zalig comfort-food dessert voor de herfst en winter). Het basis-deeg is altijd hetzelfde, en de fruit-vulling kies je dan zelf naargelang wat je in huis hebt.
Enkele typische crumble combinaties zijn:
- Appel
- Appel en bosvruchten
- Rabarber
- Aardbeien
- …
Hier vind je het recept voor een aardbeien bosvruchten crumble, maar experimenteer naar believen…
Recept Afdrukken
Appel bosvruchten crumble
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Kneed de bloem, boter en de helft van de suiker samen met een snuifje zout tot een korrelig deeg.
Hak de noten in grove stukjes en meng ze samen met de havermout door het deeg.
Schil de appels en snijd ze in partjes.
Meng de appelschijfjes met de bosvruchten en 1 El bloem (of amandelmeel). Schep dit fruitmengsel in een ingevette ovenschaal.
Schep het crumble-deeg of het fruit en bak de crumble gedurende 20 min in een op 170°C voorverwarmde oven.
Doen op met een beetje room of vanille-ijs.
Geen commentaren.