Make the most out of your ingredients
title image

Stoofvlees ‘gone Asian’

Stoofvlees ‘gone Asian’

Empty the Fridge - Stoofvlees gone asian

De diepvries legen levert soms onverwacht inspiratie op

Na Nieuwjaar schiet ik altijd in een ‘opruim-bui’ en mijn diepvries legen hoort daar blijkbaar ook bij. Ergens achterin mijn bomvolle diepvries vond ik nog een restje stoofvlees. Maar – ook na Nieuwjaar en de uitgebreide feestdissen – had ik niet direct zin in weliswaar lekker, maar te stevig stoofvlees met frietjes en mayonaise.

Empty the Fridge - Stoofvlees gone asianStoofvlees ‘gone Asian’

Een gezondere versie is dan ook deze Stoofvlees ‘gone Asian’. Een kruidig stoofpotje met veel groenten, gember, steranijs en kaneel. Ik gebruikte een mengeling van groenten zoals wortel, aardappel, zoete aardappel en paksoi. Maar varieer gerust: andere groenten zoals aubergine, paprika en courgette aangevuld met een bokaal kikkererwten lijken mij ook prima.

Goed gevuld

Doordat dit stoofpotje vrij veel stevige groenten bevat, had ik er voldoende mee gegeten met een slaatje erbij. Maar voor de grote eters of als je niet zo heel veel stoofvlees over hebt, kan je er wat rijst of couscous bij geven.

NOTA/ Onderstaand recept gaat uit van een restje diepgevroren stoofvlees. Wanneer je nog een restje in de ijskast hebt staan, ga je best als volgt te werk: volg alle onderstaande stappen, maar laat eerst de groenten in het water garen. Voeg pas het laatste kwartier het stoofvlees toe om dit te laten opwarmen en alle smaken te laten vermengen.

Recept Afdrukken

Stoofvlees 'gone Asian'

Empty the Fridge - Stoofvlees gone asian
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 35 minuten
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Moeilijkheidsgraad Gemakkelijk
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 35 minuten
Porties
personen
Empty the Fridge - Stoofvlees gone asian
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Schil de wortelen, aardappelen en zoete aardappel en snijd ze in grote stukken. Ze gaan gedurende 25 minuten meekoken met het stoofvlees dus als je ze te klein snijdt zijn ze tegen het einde helemaal plat gekookt.
  2. Warm de olijfolie in een voldoende grote soeppot en fruit daarin de ajuin, de koriander, komijn, gember en knoflook aan tot de ajuin gaar en goudbruin is.
  3. Voeg de groenten toe en stoof deze kort aan. Voeg nu het water, het stoofvlees en de overige kruiden toe. Zet het deksel op de pot en laat het stoofvlees zachtjes ontdooien. Roer er regelmatig even door zodat alle smaken zich goed vermengen.
  4. Verwijder wanneer het stoofvlees volledig ontdooid is het kaneelstokje en de steranijs. Roer vervolgens de paksoi of spinazie door het stoofpotje tot deze net gaar is.
  5. Serveer het stoofvlees zo of met een fris slaatje met een yoghurtdressing.

Deel dit Recept

Geen commentaren.
Laat een bericht na: