Een speciaal duo van overschotjes vormt deze heerlijk frisse salade van appelsien en venkel. Het enige moeilijke is dat je je snijkunsten wat gaat moeten oefenen, want hoe fijner je de venkel snijdt, hoe beter. Voor de rest is deze salade super snel in elkaar gestoken en van de frisse kleuren wordt je automatisch goed gezind!
Een frisse salade die perfect als gezelschap kan dienen voor een stukje zalm of zeebaars of bij een zuurdesem boterham met gerookte zalm.
TIP: Voor extra smaak en kleur kan je bloedappelsienen gebruiken i.p.v. gewone appelsienen.
Recept Afdrukken
Salade van appelsien en venkel
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Rooster de hazelnoten gedurende +/- 5 min op een middelhoog vuur in een droge pan tot ze lichtjes geroosterd zijn en laat ze vervolgens afkoelen.
Snijd de venkel in zeer dunne reepjes (best met een mandoline) en meng deze in een kom met peper, zout en het sap van de citroen.
Schil de appelsienen en houd ze boven de kom met venkel terwijl je de partjes van tussen de vliesjes snijdt.
Knijp de overschot van de appelsien uit boven de kom om alle sap op te vangen.
Hak de geroosterde hazelnoten grof en voeg deze samen met de fijngesnipperde sjalot, olijfolie en muntblaadjes toe aan de venkel en appelsien.
Werk af met de groene topjes van de venkel en dien op.
Geen commentaren.