Salade van appelsien en venkel
Porties Prep Tijd
2 10minuten
Kook Tijd
5minuten
Porties Prep Tijd
2 10minuten
Kook Tijd
5minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Rooster de hazelnoten gedurende +/- 5 min op een middelhoog vuur in een droge pan tot ze lichtjes geroosterd zijn en laat ze vervolgens afkoelen.
  2. Snijd de venkel in zeer dunne reepjes (best met een mandoline) en meng deze in een kom met peper, zout en het sap van de citroen.
  3. Schil de appelsienen en houd ze boven de kom met venkel terwijl je de partjes van tussen de vliesjes snijdt.
  4. Knijp de overschot van de appelsien uit boven de kom om alle sap op te vangen.
  5. Hak de geroosterde hazelnoten grof en voeg deze samen met de fijngesnipperde sjalot, olijfolie en muntblaadjes toe aan de venkel en appelsien.
  6. Werk af met de groene topjes van de venkel en dien op.