Salade van appelsien en venkel
Maaltijd
Salade
Keuken
Mediteraans
,
Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
Porties
Prep Tijd
2
10
minuten
Kook Tijd
5
minuten
Porties
Prep Tijd
2
10
minuten
Kook Tijd
5
minuten
Ingrediƫnten
2
appelsien(en)
of bloedappelsienen
1/2
grote
venkel
in fijne reepjes
2
EL
olijfolie
1
citroen(en)
peper en zout
naar smaak
1
kleine
sjalot
in heel dunne reepjes
10
blaadjes
munt
1/4
tas
hazelnoten
Instructies
Rooster de hazelnoten gedurende +/- 5 min op een middelhoog vuur in een droge pan tot ze lichtjes geroosterd zijn en laat ze vervolgens afkoelen.
Snijd de venkel in zeer dunne reepjes (best met een mandoline) en meng deze in een kom met peper, zout en het sap van de citroen.
Schil de appelsienen en houd ze boven de kom met venkel terwijl je de partjes van tussen de vliesjes snijdt.
Knijp de overschot van de appelsien uit boven de kom om alle sap op te vangen.
Hak de geroosterde hazelnoten grof en voeg deze samen met de fijngesnipperde sjalot, olijfolie en muntblaadjes toe aan de venkel en appelsien.
Werk af met de groene topjes van de venkel en dien op.