september 3, 2013
Pizzaiola saus
Ansjovisfilet en kappertjes zijn zo 2 van die zaken die eeuwen in mijn ijskast blijven liggen.
Maar geen nood, er is een heerlijk saus waar je alle 2 in kwijt kan!
Het lekkerst met een biefstuk, maar ook perfect combineerbaar met kip. Pasta of aardappelen en een groen slaatje erbij en klaar!
Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 20 minuten |
Porties |
|
|
|
Ingrediënten
- 3 EL olijfolie
- 1 sjalot fijngehakt
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik tomaten 250 gram
- 3 à 5 ansjovis (ingelegde dus) fijngehakt
- 1 à 2 EL kappertjes
- 1 à 2 EL worcestersaus
- peper en zout
- 1 handvol peterselie grof gehakt
Instructies
- Fruit de sjalot gedurende 2 à 3 min in een 3-tal lepels olijfolie in een grote pan.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en laat deze eventjes mee bakken.
- Voeg de tomatenblokjes en een beetje water toe.
- Voeg de ansjovis en worcestersaus toe en kruid naar smaak en peper en zout. (Let op met het zout want worcestersaus is al redelijk zout).
- Laat de saus gedurende 15 min à 20 min op een zacht vuurtje pruttelen. Als ze te dik wordt (of te zout is) kan je altijd een beetje extra water toevoegen.
- Bak ondertussen je biefstuk of kipfilet en kook wat pasta beetgaar.
- Schep de pasta en het vlees op een bord, overgiet met de pizzaiola-saus en werk af met een handvol gehakte peterselie.
Deel dit Recept |
Geen commentaren.