Pizzaiola saus
Porties Prep Tijd
4 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Fruit de sjalot gedurende 2 à 3 min in een 3-tal lepels olijfolie in een grote pan.
  2. Voeg de fijngehakte knoflook toe en laat deze eventjes mee bakken.
  3. Voeg de tomatenblokjes en een beetje water toe.
  4. Voeg de ansjovis en worcestersaus toe en kruid naar smaak en peper en zout. (Let op met het zout want worcestersaus is al redelijk zout).
  5. Laat de saus gedurende 15 min à 20 min op een zacht vuurtje pruttelen. Als ze te dik wordt (of te zout is) kan je altijd een beetje extra water toevoegen.
  6. Bak ondertussen je biefstuk of kipfilet en kook wat pasta beetgaar.
  7. Schep de pasta en het vlees op een bord, overgiet met de pizzaiola-saus en werk af met een handvol gehakte peterselie.