juni 2, 2016
Pita chips
Oudbakken pitabroodjes?
Pita chips ’to the rescue’
Het vervelende aan pitabroodjes die je in de winkel koopt, is dat ze meestal per 5 of per 10 verpakt zijn. Vaak teveel dus om in één keer op te eten. En dan komt er nog eens bij dat zo’n pitabroodje na een paar uur al oudbakken begint te worden.
De opties voor oudbakken pitabroodjes
Pitabroodjes langer dan een dag bewaren is dus haast geen optie tenzij je ze:
- in de broodrooster of oven roostert
- onmiddellijk invriest voor een andere keer
- of er deze pita chips van maakt
Pita chips perfect in het gezelschap van…
Deze kruidige pita chips zijn in 20 minuten klaar en perfect in het gezelschap van bvb:
- bieten hummus
- als Mediterraanse crouton-variant op bvb. deze peterselie bulgur soep
- met een beetje tzatziki erbij
Of je kunt ze als basis gebruiken voor deze fattoush-salade
(bron beeld: shutterstock.com)
Prep Tijd | 5 minuten |
Kook Tijd | 15 minuten |
Porties |
broodjes
|
|
|
Ingrediënten
- 4 pitabroodjes
- 2 EL olijfolie
- 2 TL paprikapoeder
- 1 TL oregano
- 1/2 TL zout
Instructies
- Snijd de pitabroodjes doormidden zodat je 2 platte schijven bekomt. Snijd ze daarna in stukjes ter grote van tortillachips.
- Meng de stukjes pita met de olie, kruiden zout tot alle stukjes gekruid zijn.
- Schik de gekruide stukjes pita op een bakplaat en bak ze gedurende +/- 15 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Serveer met hummus of andere dip naar keuze.
Deel dit Recept |
Els
Klaargemaakt en goedgekeurd!
Alvast een aperohapje op het volgende familiefeestje.
Empty Fridge
Great :)! Welke dip heb je erbij gegeven?