Make the most out of your ingredients
title image

Pita chips

Pita chips

Empty the Fridge - Pitachips

Oudbakken pitabroodjes?
Pita chips ‘to the rescue’

Het vervelende aan pitabroodjes die je in de winkel koopt, is dat ze meestal per 5 of per 10 verpakt zijn. Vaak teveel dus om in één keer op te eten. En dan komt er nog eens bij dat zo’n pitabroodje na een paar uur al oudbakken begint te worden.

De opties voor oudbakken pitabroodjes

Pitabroodjes langer dan een dag bewaren is dus haast geen optie tenzij je ze:

  • in de broodrooster of oven roostert
  • onmiddellijk invriest voor een andere keer
  • of er deze pita chips van maakt

Pita chips perfect in het gezelschap van…

Deze kruidige pita chips zijn in 20 minuten klaar en perfect in het gezelschap van bvb:

Of je kunt ze als basis gebruiken voor deze fattoush-salade

(bron beeld: shutterstock.com)

Recept Afdrukken

Pita chips

Empty the Fridge - Pitachips
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Hapje
Keuken Mediteraans
Moeilijkheidsgraad Beginner
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
broodjes
Maaltijd Hapje
Keuken Mediteraans
Moeilijkheidsgraad Beginner
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
broodjes
Empty the Fridge - Pitachips
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Instructies

  1. Snijd de pitabroodjes doormidden zodat je 2 platte schijven bekomt. Snijd ze daarna in stukjes ter grote van tortillachips.
  2. Meng de stukjes pita met de olie, kruiden zout tot alle stukjes gekruid zijn.
  3. Schik de gekruide stukjes pita op een bakplaat en bak ze gedurende +/- 15 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
  4. Serveer met hummus of andere dip naar keuze.

Deel dit Recept

2 Commentaren
  • juni 29, 2016

    Klaargemaakt en goedgekeurd!
    Alvast een aperohapje op het volgende familiefeestje.

Laat een bericht na: