Pickles van watermeloen schil
Porties Prep Tijd
4bokalen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 2uur
Porties Prep Tijd
4bokalen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 2uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwijder het vruchtvlees en de groene schil van de watermeloen en snijd in blokjes van +/- 2 cm. Zet de schil in een niet-reactieve kom onder in water en roer het zout erdoor. Laat minimaal 2 uur of overnacht pekelen in de koelkast. Spoel de watermeloenschil vervolgens goed af en laat uitlekken.
  2. Breng de suiker, azijn, water, 2 kaneelstokjes, kruidnagel en peperkorrels aan de kook. Voeg de watermeloen schil toe en breng terug aan de kook. Zet het vuur lager en laat onbedekt, 10 minuten pruttelen of tot de schil gaar is. Verwijder de kaneelstokjes.
  3. Verdeel het mengsel over je goed uitgewassen bokalen en voeg een kaneelstokje toe aan elke bokaal. Zorg dat er geen luchtbellen zijn en draai het deksel stevig op de pot. Je kan de pickles van watermeloen schil ongeveer één maand in de koelkast bewaren. Als je de bokalen steriliseert kan dit zelfs langer.