Kouder weer vraagt voor soep. Stevige, romige, lekker gekruide, troostende soep.
Pappa al Pomodoro
Kwestie van de afgelopen zomer niet helemaal te vergeten en nog even van de laatste tomaten te genieten ga ik voor deze Toscaanse Pappa al Pomodoro. Een hulde aan heerlijk, vlezige tomaten en basilicum.
Een stevige soep met oudbakken brood
Pappa al Pomodoro is een dikke soep, met – zoals zo vaak in de Italiaanse keuken – verbazingwekkend weinig ingrediënten, maar super veel smaak!
Als je de soep direct nadat je ze gemaakt hebt opeet, zitten er nog herkenbare stukjes brood in. Indien je ze een dag laat staan, wordt het een dik gebonden soep. Zoals de naam zelf zegt, hoort het echt een soort pap te zijn. Maar als je de Pappa al Pomodoro graag wat lopender hebt, kan je eventueel wat extra bouillon toevoegen.
(bron beeld soep: shutterstock.com)
Recept Afdrukken
Toscaanse Pappa al Pomodoro (Tomatensoep met brood)
Stemmen: 2
Score: 2
Jij:
Stem op dit recept!
|
Stemmen: 2
Score: 2
Jij:
Stem op dit recept!
|
Instructies
Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit daarin de ajuin en de knoflook aan tot deze gaar en glazig zijn.
Voeg de in stukjes gesneden tomaten toe, een snuifje zout en de helft van de verse basilicum toe. Roer de tomaten regelmatig door en laat ze 5 minuten pruttelen.
Giet de bouillon erbij en breng de soep aan de kook.
Draai het vuur laag en voeg het oudbakken brood toe. Laat de soep half afgedekt 30 minuten zachtjes koken.
Meng nog 2 extra EL olijfolie en de overige basilicum door de soep. Proef en kruid naar smaak met peper en zout.
Serveer de soep warm of op kamertemperatuur met een beetje geraspte Parmezaan.
Geen commentaren.